خود ارزیابی پرستاران در مهارت های معاینه فیزیکی کودکان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خوران

Ms. Student, Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

فاطمه الحانی

Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

ابراهیم حاجی زاده

Professor, Department of Biostatics, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه:  می توان گفت در بالین ضروری ترین مساله و مهمترین اصل برای پرستاران توان انجام مهارت ها بویژه بررسی وضعیت سلامت است که باعث اقدام سریع و تصمیم گیری دقیق و حل مشکلات پیش آمده، می شود. بنابراین توانمند شدن پرستاران در بررسی وضعیت سلامت ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش بررسی میزان مهارت پرستاران در معاینه فیزیکی کودکان به روش خود ارزیابی بود. روش : این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در۴ بیمارستان منتخب استان مازندران (۱۳۹۴) بر روی ۱۰۷ پرستار به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف اجرا گردید. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی (۱۲سوال) و پرسشنامه خود ارزیابی پرستاران در  مهارت های معاینه فیزیکی کودکان (۳۰ سوال ) بود. ضریب نسبی روایی محتوا (۰.۷۸ CVR=) و شاخص روایی محتوا (۰.۸۳=(CVI و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ۰/۹ تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS نسخه۲۲ و آزمون های آماری تی مستقل انجام شد. یافته ها: یافته ها نشان داد از۳۰ مهارت اصلی معاینه فیزیکی انتخاب شده دو مورد (ارزیابی تقلای تنفسی و بررسی حداکثر درجه حرارت) به طور مکرر یا منظم در هر شیفت کاری توسط بیش از نیمی از  مشارکت کنندگان اجرا می شدند. بیش از ۲۰ درصد پرستاران هفت مهارت را  بخشی از وظیفه خود نمی دانستند، اما  می دانستند که چگونه این تکنیک را انجام دهند و بیش از ۴۰ درصد شرکت کنندگان نمی دانستند که چگونه دو  مهارت (سمع صدای ریه و سمع صدای قلب) را انجام دهند. بین سن پرستاران با فراوانی استفاده از مهارت های بررسی وضعیت سلامت کودکان( P=۰/۷۸۰ )، همچنین وضعیت استخدام با فراوانی استفاده از این مهارت ها ارتباط معنی داری(P=۰/۷۶۲) وجود نداشت. نتیجه گیری: پژوهش حاضر  نشان داد برخی از مهارت ها به عنوان بخشی از کار معمول پرستاری به حساب نیامده و بسیاری از این مهارت ها به ندرت انجام می شوند. عدم انجام بسیاری از این مهارت ها یک پارادوکس آموزشی را نشان می دهد، از یک طرف دغدغه های زیادی برای آموزش تعداد زیادی از مهارت ها وجود دارد و از سوی دیگر پرستاران یک مجموعه نسبتا کوچکی از مهارت ها را اجرا می کنند. لذا بررسی نیاز واقعی پرستاران برای عملی شدن انجام  این مهارت ها لازم به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Self- Assessment, Nurses, Physical Examination, خودارزیابی, پرستاران, معاینه فیزیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.