مقایسه اثربخشی انواع شیوه های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی و انگیزش حرکتی کودکان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-4-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام نظرپوری

PhD Student Of Motor Behavior, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Tehran Kharazmi University. Iran

عباس بهرام

Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Tehran Kharazmi University, Iran.

فرهاد قدیری

Assistant Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Tehran Kharazmi University, Iran.

حمید رجبی

Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Tehran Kharazmi University, Iran.

چکیده

مقدمه : والدین ابتدایی ترین و در اکثر مواقع تعیین کننده ترین عامل انتخاب حرکتی کودک و موفقیت او می باشند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی انواع شیوه های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی و انگیزش حرکتی کودکان بود.  روش : جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه والدین و فرزندان پسر ۴ الی ۶ ساله آن ها در شهر خرم آباد بود که ۲۴۰ نفر از آنان به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسش نامه شیوه های فرزندپروری بامریند، آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ- ویرایش دوم، و پرسش نامه انگیزش حرکتی کودکان، بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معناداری(۰/۰۵P< )، مورد تحلیل قرار گرفت.  یافته ها: نتایج نشان داد که شیوه های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی (۰/۰۰۱P< )، و انگیزش حرکتی  (۰/۰۱P< )، فرزندان تاثیر معنی داری دارد و فرزندان والدین مقتدر و آسان گیر نسبت به فرزندان والدین مستبد از رشد مهارت های حرکتی بنیادی بهتری برخوردارند. همچنین، شیوه مقتدرانه والدین بیش از دو شیوه آسان گیرانه و مستبدانه و شیوه آسان گیرانه نیز بیش از شیوه مستبدانه، باعث افزایش انگیزش حرکتی فرزندان گردید. نتیجه گیری: آموزش شیوه های فرزندپروری برای والدین توصیه می شود تا با آگاهی و استفاده از شیوه های مناسب فرزندپروری (مانند سبک مقتدرانه)، بتوانند زمینه ارتقاء رشد مهارت های حرکتی و انگیزش حرکتی کودکان را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

parenting styles, motor skills, movement motivation, children, شیوه های فرزندپروری, مهارت های حرکتی, انگیزش حرکتی, کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.