بررسی سطح سواد اطلاعاتی اعضای هیات علمی و دانشجویان دکترای پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص ارائه موفق مراقبت مبتنی بر شواهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-5-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شریف مقدم

Khorasan Razavi, Mashhad University, Iran

مریم سلامی

Khorasan Razavi, Mashhad University, Iran

محمد رضا نریمانی

Tabriz University of Medical Sciences, Iran

مریم رزمخواه

Tabriz University of Medical Sciences, Iran

چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر جهت بررسی سواد اطلاعاتی اعضای هیت علمی و دانشجویان دکترا با هدف توسعه دانش کاربردی در ارتباط با سطح سواد اطلاعاتی در انجام مراحل مراقبت مبتنی بر شواهد در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت. روش کار: مطالعه توصیفی تحلیلی، بین ۵۳ نفر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکترای تخصصی، نیمسال اول ۹۵-۹۴ در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که توسط جامعه آماری تکمیل و از طریق نرم افزار SPSS-۲۲ تحلیل گردید. یافته ها: میانگین سواد اطلاعاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان در تمامی مهارت های مرتبط با مراقبت مبتنی بر شواهد و استانداردهای سواد اطلاعاتی بجز در استاندارد" تبادل و اشاعه اطلاعات" بیشتر از میانگین شاخص (۱۰ ± ۵۰) بوده و بیشترین میانگین در مراقبت مبتنی بر شواهد مربوط به مهارت" تدوین سئوال" (به ترتیب ۱۷/۶ ± ۱۸/۹۶ و ۶۹/۱۴ ± ۵۱/۴۸) و کمترین میانگین مربوط به مهارت" ارزیابی نتایج" (به ترتیب ۸۳/۱۶ ± ۲۷/۷۰ و ۰۸/۱۴ ± ۹۴/۴۵) و در استانداردهای سواد اطلاعاتی بیشترین میانگین مربوط به استاندارد "یافتن اطلاعات" (به ترتیب ۶۶/۶ ± ۵۶/۹۵ و ۶۲/ ۱۳± ۴۴/۷۲) و کمترین آن مربوط به استاندارد "تبادل و اشاعه اطلاعات " (به ترتیب ۸۳/۱۱ ± ۱۹/۷۴ و ۳۵/۱۱ ± ۵۱/۴۸) بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه و اینکه میانگین سواد اطلاعاتی دانشجویان دکترای تخصصی پرستاری و اعضای هیئت علمی بالاتر از متوسط برآورد شده، بنابر این پیشنهاد می گردد، تدابیری برای ارتقاء بهینه مولفه های سواد اطلاعاتی در دو گروه به منظور تصمیم گیری شواهد مدار در مراقبت بیماران اتخاذ گردد.

کلیدواژه ها

Evidence-Based Nursing, Information Literacies, Faculty Staff, Nursing Students, مراقبت مبتنی بر شواهد, سواد اطلاعاتی, اعضای هیئت علمی, دانشجویان دکترای پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.