بررسی رابطه بین مهارت های تفکر با خلاقیت دانشجویان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-5-5_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رحیمی

Faculty of Humanity, University of Kashan, Kashan, Iran

هما سادات افتخار

Faculty of Humanity, University of Kashan, Kashan, Iran

چکیده

مقدمه: همه انسان ها متفکرند، فقط میزان و شیوه تفکر آنها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین نظام های آموزشی باید زمینه رشد و پرورش شیوه های تفکر و خلاقیت را در فراگیران فراهم آورند. لذا هدف تحقیق حاضر تحلیل رابطه بین مهارت های تفکر با خلاقیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بود. روش کار: نوع تحقیق، توصیفی – همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ به تعداد ۲۰۹۵ نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران، ۱۶۹ نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه مهارت های تفکر با ۴۰ سوال در قالب پنج مولفه و پرسشنامه خلاقیت با ۲۰ سوال در مقیاس پنج درجه ای لیکرت استفاده گردید. روایی ابزارها، به صورت محتوایی توسط متخصصان تایید شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای مهارت تفکر ۰/۸۴و خلاقیت ۰/۸۷محاسبه گردید. تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ انجام گرفت. یافته ها: یافته ها نشان داد مهارت تفکر دانشجویان با میانگین (۰/۴۳± ۳/۶۷) و خلاقیت (۰/۴۰± ۳/۶۸) بالاتر از حد متوسط (۳) است. همچنین بین مهارت های تفکر و خلاقیت دانشجویان (۰/۷۲= r) همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (۰/۲۵> P). نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن مهارت های تفکر و خلاقیت دانشجویان و همبستگی مثبت و معنادار این دو متغیر با هم، پیشنهاد می شود مسئولان دانشگاه ها به پرورش مهارت های تفکر دانشجویان توجه کافی داشته باشند تا زمینه های پرورش خلاقیت را در دانشجویان فراهم آورند و دانشجویان بتوانند نقش خود را به عنوان دانشجویانی متفکر، خلاق و نوآور در رشد و پیشرفت جامعه ایفاء نمایند.

کلیدواژه ها

Thinking Skills, Creativity, University of Medical Sciences, مهارت تفکر, خلاقیت, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.