شناسایی عوامل موثر بر تعادل کار و زندگی در پرستاران (یک مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-7-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین کامرانی مهنی

Faculty of Management and Accounting, Farabi Campus, University of Tehran, Qom, Iran

علی نقی امیری

Faculty of Management and Accounting, Farabi Campus, University of Tehran, Qom, Iran

سید حسین اخوان علوی

Faculty of Management and Accounting, Farabi Campus, University of Tehran, Qom, Iran

علی حمیدی زاده

Faculty of Management and Accounting, Farabi Campus, University of Tehran, Qom, Iran

چکیده

مقدمه: دغدغه های شغلی همچون ناکافی بودن تعداد کارکنان، حجم کاری بالا، ساعات کاری طولانی و فشار کاری باعث می شود پرستاران نتوانند نقش خود را در قبال خانوادشان ایفا کنند. از سوی دیگر، پرستاران به علت مشکلات خانوادگی معمولا نمی توانند وظایفشان را در محیط کار انجام دهند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر تعادل کار -زندگی پرستاران انجام شده. روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و تک مقطعی بود که  بر روی(۲۲۵)پرستار در(۶)بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در سال(۱۳۹۶)شامل(۲) بیمارستان آموزشی-درمانی و(۴)بیمارستان درمانی که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه وونگ و کو که شامل شش بعد و بیست سوال بود. جمع آوری گردید. تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه(۲۲)و در بخش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارSMARTPLS نسخه(۲)انجام شد. یافته ها: در این پژوهش(۲۲۵)پرستار مرد و زن با وضعیتهای استخدامی رسمی، پیمانی و قراردادی شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مشارکت کرده یودند. از بین ابعاد مورد بررسی، بعد انعطاف شغلی(۰.۸۹)، تعهد کاری(۰.۸۸) و حمایت کاری(۰.۸۷) بیشترین تاثیر را بر تعادل کار و زندگی پرستاران داشتند.  نتیجه گیری: با توجه به اهمیت تعادل کار و زندگی در پرستاران توصیه می شود، مدیران شرایط ایجاد انعطاف شغلی مانند استقرار سیستم پرستاری الکترونیک و ایجاد گروه های حمایتی را فراهم نمایند. رسیدگی به وضعیت معیشتی پرستاران، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و مصاحبه با پرستاران، ایجاد مهدکودک هایی با ساعات کار طولانی نیز می تواند در برقراری تعادل موثر باشد.

کلیدواژه ها

Work-Life Balance, Nurses, Structural Equation Model, تعادل کار و زندگی, پرستاران, مدل معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.