اهمیت فعل های پیشوندی و معانی آن در تاریخ بیهقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علیمرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد بندرعباس

چکیده

از ساختمان تشکیل دهنده ی فعل، علاوه بر ساده و مرکب، فعل پیشوندی است. ساختمان فعل های پیشوندی بدین گونه است که پیشوندی از قبیل: بر، در، باز، فرا، فرود ... در ابتدای فعل قرار می گیرد و ا غلب معنی فعل را نسبت به ساختمان ساده ی آن تغییر می دهد و فعلی با معنای جدید می سازد. بسامد فعل های پیشوندی درگذشته بیش از امروز بود. درمتون پیشین از جمله تاریخ بیهقی، که کتابی تاریخی و ادبی است و اهمیت زیادی هم در شیوه تاریخ نگاری و وقایع و رخدادهای تاریخی زمان غزنویان دارد و هم آراسته به زیبایی های ادبی بی نظیری است؛ درصد بالایی از فعل های پیشوندی در معناهای گوناگون دیده می شود، همچنین گاهی یک فعل پیشوندی یکسان با معنایی متفاوت، در جمله های مختلف آنبه کاررفته است. با وجود اینکه امروزه درصد بالایی از این فعل ها، از بین رفته و کاربردی در نحو جمله های امروزی ندارند؛ توجه به اینگونه فعل ها درکتابی همچون تاریخ بیهقی، نمونه ای از غنای زبان فارسی در قرن های ابتدایی بویژه سبک نثر مرسل را متذکر است.

کلیدواژه ها

تاریخ بیهقی، ساختمان فعل، فعل پیشوندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.