بررسی رابطه اضطرا ب در مهار ت خواندن و سبک های یادگیری میان فارسی آموزان سطح پیشرفته

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیره افجسته

دانشجوی کارشناس یارشد زبانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

عطیه کامیابی گل

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی و گروه زبانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

علی علیزاده

دانشیار گروه زبانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه اضطراب زبان خارجی به نوعی از اضطراب گفته می شود که در حیطه یادگیری زبان دوم/ خارجی اهمیت به سزایی دارد و می تواند مانع یادگیری زبان آموز گردد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه اضطراب در مهارت خواندن و سبک های یادگیری میان فارسی آموزان سطح پیشرفته در دانشگاه فردوسی مشهد می باشد. در این پژوهش ۶۲ شرکت کننده که ۳۱ نفر از آنها مرد و ۳۱ نفر دیگر زن بوده اند شرکت داشته اند. این افراد مشغول به فارسی آموزی در مرکز آزفای دانشگاه فردوسی مشهد بوده اند و در سطح پیشرفته قرار داشته اند و به پرسشنامه های مقیاس اضطراب خواندن در زبان دوم سایتو ( ۱۹۹۹ ) و پرسشنامه سبکه ای یادگیری ادراکی رید ( ۱۹۸۷ ) پاسخ دادند. محاسبه همبستگی و تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۶ در سطح معناداری ۰۵ / ۰ انجام شد. نتایج نشان داد بین میزان اضطراب در مهارت خواندن و سبک های یادگیری فارسی آموزان و نیز میان جنسیت و اضطراب در مهارت خواندن رابطه معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مهارت خواندن، اضطراب، سبک های یادگیری، غیر فارسی زبانان، زبان دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.