تحلیل مولفه های روایی داستان های مینی مالیستی در داستان «خانه سرباز» ارنست همینگوی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بخشایش (برزوئی)

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری

مهیار علوی مقدم

دانشیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه حکیم سبزواری

مهدی رحیمی

استادیار زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

مینی مالیسم، شگردی در ادبیات روایی و داستانی است که بر پایه ایجاز و حجم کم اثر بنا می شود. مینی مالیست ها، در فشردگی و ایجاز تا آنجا پیش می روند که فقط عناصر ضروری اثر، آن هم در کمترین و کوتاه ترین شکل، باقی بماند. با وجود شباهت زیاد داستان کوتاه و مینی مال، داستان های مینی مالیستی، مشخصه هایی برای تمایز با داستان کوتاه دارد. مهمترین این تفاوت ها عبارتند از: واژه های کوچک و کوتاه، جملات و پاراگراف های ساده، شخصیت های محدود، کنش و واکنش محدود، حجم کم اثر و گنجاندن تعداد کمی داستان در یک مجلد. برای پیریزی وشکلگیری زیرساخت داستان های مینی مالیستی، این مولفه ها و شگردهای روایی، ضروری است: شخصت پردازی محدود، خلق زمینه چینی بسیار کوتاه، تدوین عمل صعودی، نقطه اوج و عمل فرودی کوتاه و سریع، ایجاد فضا و مکان مینی مال و محدود، خلق طرح مینی مال. این پژوهش که با روش تحلیلی توصیفی، به سامان رسیده است ، ضمن بیان مولفه های روایی داستان های مینی مالیستی به بررسی آن در داستان «خانه سرباز» ارنست همینگوی پرداخته است. آنچه دستاورد این پژوهش است بر این نکته تاکید دارد که ارنست همینگوی به عنوان یک کوتاه نویس مدرن توانسته است در داستان نویسی شگردی روایی ایجاد کند که مورد توجه مینی مالیست ها در دوران بعد از خود گردد و اصول داستان نویسی وی تا حدود زیادی به عنوان مولفه های این سبک ادبی مورد پذیرش مینی مالیست ها در داستان نویسی واقع گردد.

کلیدواژه ها

مینی مالیسم، ارنست همینگوی، خانه سرباز، روایتگری مینی مالیستی ، داستان معاصر جهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.