ادبیات کودکان: تاثیرگذاری سواد والدین بر روی یادگیری ادبیات کودکان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره عباسی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

فولکلور یا فرهنگ عامه همچنان که سرآغاز پیدایی همه ی هنرهاست، سرآغاز ادبیات و به خصوص ادبیات کودکان نیز است. لالایی ها، مثل ها، ترانه های کودکان، افسانه های خردسالان، داستان های ماجرایی و حماسی و عاشقانه و اسطوره ها که همه زائیده ی تخیل و تفکر مردم اعصار مختلف هستند؛ بنیاد و اساس ادبیات کود کان و نوجوانان را تشکیل می دهد. بنابراین ادبیات کودکان سرچشمه در فولکلور و فرهنگ عامه دارد و به کهنسالی زندگی بشر بر روی زمین است (انوشه، ۱۳۷۶ ). ادبیات کودکان عبارت است از هرگونه متنی که با چارچوب و طرح مشخصی به طور عمد و یا غیرعمد برای کودکان آفریده شده با شد (محور ساختاری) به صورت یکه کودک با آن ارتباط برقرار کند (محور ارتباط شناسی) و این رابطه منجر به برانگیختن احساسات و عواطف و پدید آمدن لذت زیبایی شناختی شود (محور زیبایی شناسی) و تاثیرات خاص روحی و روانی روی کودک بگذارد و سبب رشد شناخت او شود (تاثیر شناخت شناسی). مقاله حاضر با هدف بررسی چگونگی تاثیرگذاری سواد والدین بر روی ی ادگیری ادبیات کودکان و با استفاده از روش کیفی انجام شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که سواد و سطح تحصیلات والدین بر یادگیری کودکان و پیشرفت تحصیلی آنها موثر است. یافته های پژوهش نشان می دهد میزان برخورداری خانواده از عوامل مهمی است که بر رفتار خواندن اعضای خانواده تاثیرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

ادبیات، ادبیات کودکان، سواد والدین، پیشرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.