بهینه سازی اعمال نیروی گریز از مرکز جهت کاهش جذب روغن با استفاده از روش سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-10-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود هاشمی شهرکی

پژوهشکده علوم و صنایع غذایی

امان محمد ضیایی فر

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمد قربانی

چکیده

قسمت عمده ی جذب روغن در مرحله سرد کردن فرآیند سرخ کردن صورت می گیرد و ناشی از جذب روغن چسبیده به سطح محصول سرخ شده در اثر ایجاد خلاء درون محصول می باشد. در این پژوهش از اعمال نیروی گریز از مرکز در مرحله سرد کردن محصول سرخ شده به عنوان عاملی جهت زدودن روغن چسبیده به سطح استفاده شد. جهت بهینه سازی دور نیروی گریز از مرکز (۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ دور بر دقیقه) و زمان اعمال نیروی گریز از مرکز (۲۰، ۵۰ و ۸۰ ثانیه)، دمای سرخ کردن (۱۴۰، ۱۷۰ و ۲۰۰ درجه سانتیگراد) و زمان سرخ کردن (۴، ۶و ۸ دقیقه) از روش سطح پاسخ استفاده شد. بهینه سازی فاکتورها با توجه به خصوصیات کیفی محصول نظیر محتوای روغن، محتوای رطوبت، پارامترهای رنگی و بافت محصول صورت گرفت. در ادامه ضرایبمدل بدست آمده از روش سطح پاسخ، با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک بهینه شدند و مشاهده شد که داده-های آزمایشی با مدل بهینه شده با الگوریتم ژنتیک، در مقایسه با مدل های روش سطح پاسخ برازش بهتری نشان دادند. در این مطالعه شرایط بهینه برای انجام پس تیمار ۳۰۰دور بر دقیقه به مدت ۸۰ ثانیه و سرخ کردن در دمای ۱۸۰-۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۸-۷ دقیقه بود.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک, بهینه سازی, جذب روغن, سرخ کردن, روش سطح پاسخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.