تحلیلی بر تاثیرگذاری برنامه های بازاریابی اجتماعی اجرا شده توسط شهرداری همدان بر باورهای زیست محیطی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه آمایش محیط، دوره: 14، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_EBPT-14-53_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پیرحیاتی

(دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی،دانشکده مدیریت واقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)

حسین وظیفه دوست

(استاد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)

پژمان جعفری

(استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت واقتصاد، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)

اصغر سیف

(استادیار، گروه آمار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران)

چکیده

 بسیاری از آسیب های زیست محیطی از رفتارها و نگرش­های نامطلوب ناشی می­شود. از طرفی بازاریابی اجتماعی فرآیندی است که با بهره­گیری از اصول بازاریابی تجاری به منظور تاثیرگذاری بر باورها و رفتارهای مخاطب هدف بهره می­برد. بسیاری از مشکلات مدیریت شهری به ویژه در زمینه محیط زیست ناشی از باورهای اشتباه شهروندان می­باشد. لذا انتظار می­رود سازمان­های مرتبط با مدیریت شهری با اجرای آمیخته بازاریابی اجتماعی، باورها و رفتارهای نامطلوب را اصلاح نموده و از بروز بسیاری از مشکلات زیست محیطی جلوگیری نمایند. این تحقیق با ارائه­ی مدلی مفهومی به دنبال تبیین تاثیرگذاری اجرای آمیخته بازاریابی اجتماعی بر باورهای زیست محیطی از منظر شهرداری همدان می­باشد. نتایج نشان داد با اجرای آمیخته بازاریابی اجتماعی از طریق تاثیرگذاری بر ارزش احساسی و عملیاتی می­توان بر باورهای زیست محیطی افراد تاثیر گذاشت. در حقیقت با اجرای آمیخته بازاریابی اجتماعی می­توان موجب اقدامات پیشگیرانه شد. با معرفی ارزش احساسی و عملیاتی به عنوان پیامدهای موثر در اجرای یکپارچه آمیخته بازاریابی اجتماعی مشخص شد این عوامل بر پیش بینی باورهای زیست محیطی افراد تاثیر می­گذارند. 

کلیدواژه ها

آمیخته بازاریابی اجتماعی, مدیریت شهری, باورهای زیست محیطی, همدان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.