شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تاخیرات پروژه های ساختمانی با استفاده از تکنیک الکتره فازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC18_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا منصورزاده

عضو هیات علمی گروه صنایع، مکانیک و هوافضا، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)،

فاطمه عبدالملکی

دانشجو گروه صنایع، مکانیک و هوافضا، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)،

چکیده

تاخیر در پروژه های عمرانی یکی از مهمترین ضعف های سیستماتیک موجود در صنعت ساخت و ساز کلیه کشورهای جهان است که علاوه بر صرف منابع مالی بیشتر و همچنین افزایش مدت زمان پروژه، امکان بهره برداری از پروژه ها را در زمان مقرر میسر ننموده و منجر به کاهش سطح کیفی پروژه ها و در نهایت کاهش اعتبار شرکتهای اجرایی پروژه شده است. پژوهش حاضر سعی بر آن داشته که با استفاده از متد تصمیم گیری الکتره فازی، ریشه های بروز تاخیرات از جانب کارفرما، مشاور، پیمانکار و دیگر متغیرهای اثرگذار را شناسایی و اولویت بندی نماید تا مدیران پروژه بتوانند با استفاده از این اولویت بندی، نسبت به کاهش تاخیرات مهم، اقدامات مقتضی را انجام دهند. این پژوهش بر مبنای هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی است. عوامل موثر( گزینه ها) از طریق مطالعات کتابخانه ای جمع آوری و سه معیار، احتمال وقوع، احتمال کنترل و شدت زیان جهت ارزیابی انتخاب شدند، تحلیل داده ها از طریق پرسشنامه، روایی آن توسط خبرگان و پایایی پرسشنامه با بررسی سازگاری آن انجام شده است. گزینه ها توسط متد الکتره فازی و با استفاده از نرم افزار متلب اولویت بندی شدند. نتایج این پروژه نشان می دهد که عوامل مالی مانند نوسانات قیمت، پیشنهاد قیمت کارشناسی نشده پیمانکار به منظور برنده شدن در مناقصه و همینطور عدم پرداخت صورت وضعیت ها توسط کارفرما، مهمترین دلایل تاخیر در پروژه های عمرانی می باشد که با مرتفع نمودن آنها امکان کاهش چشمگیر تاخیرات میسر می گردد.

کلیدواژه ها

علل تاخیر، پروژه های عمرانی، متد های تصمیم گیری، الکتره فازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.