طراحی شبکه جریان دانش کارکنان سازمان تحت سناریوهای مختلف و حل آن به روش آزادسازی لاگرانژ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC18_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین مکارچی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

حمیدرضا دزفولیان

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

پروانه سموئی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

دانش به عنوان یک منبع حیاتی در سازمانها در ایجاد مزیت رقابتی پایدار و موفقت آنها نقش بسزایی دارد. در این پژوهش تمرکز اصلی بر پاسخ به این سئوال است که چگونه میتوان با بهره گیری موثر از دانش موجود در سازمان، جریان انتقال دانش بین کارکنان آن را طوری هدایت کرد که هم سطح دانش کل افراد سازمان را حداکثر و هم مدت انتقال دانش موزون شده را حداقل نمود. برای تحقق این هدف باید با توجه به محدودیت بودجه و با در نظر گرفتن پارامترهای اثرگذار بر فرآیند انتقال دانش، مشخص نمود که چه دانشی در چه زمانی بین چه افرادی منتقل شود تا سطح دانش کل افراد سازمان در کمترین زمان ممکن حداکثر شود. طراحی یک مدل شبکه جریان دانش بین کارکنان سازمان با توجه به سطح اعتماد حرفه ای و شخصی، توان آموزش و یادگیری، سطح دانش کارکنان، میزان تعهد سازمانی، نوع و اهمیت هر دانش و همچنین غیرقطعی بودن مدت انتقال دانش مساله ای است که در این مقاله به آن پرداخته میشود. این مساله در قالب یک مدل ریاضی برنامه ریزی عدد صحیح مختلط غیرقطعی فرموله میشود و به کمک الگوریتم آزادسازی لاگرانژ حل میگردد. نتایج به دست آمده از حل مدل نشان از کارایی بالای الگوریتم آزادسازی لاگرانژ در یافتن کران بالا برای مساله اصلی در دارد.

کلیدواژه ها

شبکه جریان دانش، انتقال دانش، برنامه ریزی غیرقطعی، آزادسازی لاگرانژ.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.