اثرات درمانی و حفاظتی پلی فنول ها بر روی کبد چرب غیر الکلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر یاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد سم شناسی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محسن رضایی

دانشیار دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

چکیده

بیماری کبد چرب غیر الکلی بعلت تجمع چربی در سلول های کبدی ایجادمی شود. تاکنون هیچ داوری مورد تاییدی برای درمان NAFLD وجود ندارد. مکانیسم های که منجر به تجمع اسیدهای چرب در کبد می شوند، شامل: اختلال در عملکرد میتوکندری و اختلال در تعادل اکسیداتیو استرس است. در بررسی هایی که صورت گرفته است. مشخص شده از پلی فنول ها مثل کورکومین (یک ترکیب موثر در زردچوبه) بعلت داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، اثرات درمانی و حفاظتی شاید بتوان بعنوان دارو برای جلوگیری از استئاتوز کبد استفاده کرد. پلی فنول ها با بهبود عملکرد میتوکندری و از بین بردن محصولات اکسیداتیو استرس یعنی گونه های فعال اکسیژن می توانند به درمان کبد چرب غیر الکلی کمک کنند. با توجه به اینکه در کشور ما محصولات گیاهی از جمله پلی فنول ها به فراوانی یافت می شود. پس می توان با مطالعات و بررسی های بیشتر، آغازگر درمان این بیماری باشیم.

کلیدواژه ها

کبد چرب غیر الکلی، پلی فنول ها، حفاظت، اکسیداتیواسترس، میتوکندری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.