مروری بر خصوصیات درمانی گیاه دارویی نعناع فلفلی از دیدگاه طب سنتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قادری

مدرس دانشکده فنی و مهندسی، گروه کشاورزی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد، استان خراسان رضوی، ایران

خدیجه احمدی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

احمد پوریایی

کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات، گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

حمید رضا آذرباد

مدرس دانشکده فنی و مهندسی، گروه کشاورزی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد، استان خراسان رضوی، ایران

چکیده

اکثر محققین علوم دارویی، پزشکی، دانشگاه ها، موسسات پژوهشی معتبر دنیا و کارخانجات عظیم داروسازی توجه خود را به بررسی و پژوهش در زمینه شناخت مواد موثره، خواص فارماکولوژیک، کاربرد درمانی و ساخت اشکال دارویی از گیاهان دارویی معطوف نمودهاند. در این راستا شناسایی گیاهان دارویی بکار رفته در طب سنتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گیاه دارویی نعناع فلفلی در طب سنتی در درمان بسیاری از اختلالات مورد استفاده بوده و تحقیقاتی در جهت شناسایی ترکیبات گیاهی و خواص درمانی آن انجام گرفته است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی خواص درمانی نعناع فلفلی از منظر طب سنتی است. در این مقاله خواص درمانی نعناع فلفلی از کتب مرجع طب سنتی و همچنین از پایگا ه های اطلاعاتی جمعآوری و بررسی شد. اجزای قابل استفاده از گیاه دارویی نعناع فلفلی برگ و سرشاخه است. طبیعت اسانس آن گرم و خشک است، منتول و تانن آن استفاده های وسیعی با اهداف درمانی دارد و همچنین به عنوان یک افزودنی در صنایع غذایی و بهداشتی آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. کاربردهای سنتی گیاه دارویی نعناع فلفلی در درمان بسیاری از بیماری ها و وجود ترکیبات گیاهی و دارویی ارزشمند در این گیاه می تواند زمینه ای را برای کشف داروهای با منشاء گیاهی در تولید مسکن ها و داروهای درمان التهاب روده و اسپاسم دستگاه گوارش به وجود آورد و کلیدهایی را در انجام کارآزمایی هایی بالینی در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

کلیدواژه ها

درمان گیاهی، ضد التهاب، طب سنتی، منتول، نعناع فلفلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.