نماز از دیدگاه قرآن، عترت، سایر ادیان و پژوهشگران حوزه سلامت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ماهنامه دستاوردهای نوین در مطالعات علوم انسانی، دوره: 3، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_JNAHS-3-24_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه امینی

دانشجوی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی، واحد شهید مطهری خوی، ایران

قهرمان مددلو

عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی، واحد شهید مطهری خوی ، ایران

نگین حسن پور

دانشجوی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی، واحد شهید مطهری خوی، ایران

چکیده

یکی از اهداف خلقت انسان عبادت است، نماز از جمله والاترین عبادت هایی است که از طریق پیامبر (ص) بر مسلمانان واجبشده است. دیدگاه های متعددی در مورد این عمل عبادی وجود دارد و آثار مادی و معنوی آن بسیار مورد توجه قرار گرفتهاست. به طور کلی هدف از مطالعه حاضر آگاهی بخشی به جامعه نسبت به نماز و تاثیرات آن است. این مطالعه از این جهتاهمیت دارد که بدانیم نمازی را که خداوند از فرائض قرار داده است، علاوه بر پرستش او چه آثار مادی و معنوی بر انسان داردو چرا لازم است جامعه اسلامی در راستای ادای این فریضه الهی احساس مسئولیت نماید. در مطالعه حاضر نماز از دیدگاهمنابع مختلف بررسی، جمع آوری و بصورت خلاصه گزارش شد همچنین آثار آن بر انسان در مطالعات پزوهشگران حوزهسلامت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از مطالعه ما نشان داد که نماز و سایر اعمال عبادی علاوه بر آثار معنوی زیادیکه بر روی فرد و به دنبال آن برای جامعه دارد می تواند تضمین کننده بسیاری از جنبه های سلامت انسان باشد. همچنینارتباط بین بخش مذهبی و حوزه سلامت برای روشن شدن هر چه بیشتر ابعاد دیگر نماز و سایر عبادات ضروری به نظر میرسد. از طرفی توجه بیشتر مسئولان ذیربط در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه اسلامی بیشتر از پیش احساس می شود.

کلیدواژه ها

نماز، قرآن، روایات، ادیان، سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.