بررسی کاربری اراضی با روش شی گرا و ارتباط آن با دمای سطح زمین با الگوریتم های تک باندی و پنجره مجزا (مطالعه موردی:شهر ساوجبلاغ)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی اندیشه ها و فناوریهای نوین در علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC02_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 257
نویسندگان
دانشیار، گروه ژئومورفولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش ازدور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
در پژوهش حاضر به ارتباط کاربری اراضی با دمای سطح زمین شهرستان ساوجبلاغ پرداخته شده است. بدین منظور از تصاویرماهواره ای لندست (TM-OLI) سال های (۲۰۰۰-۲۰۱۸) استفاده شد. ابتدا تصاویر مربوطه اخذ و پیشپردازشها لازم اعمال شد. سپس طبقه بندی با استفاده از روش شیءگرا و الگوریتم نزدیک ترین همسایگی صورت گرفت و دمای سطح زمین با الگوریتم پنجرهمجزا و تک باندی استخراج شد. نتایج نشان داد زمین بایر در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۸ به ترتیب، ۴۵-۴۴ (درجه سانتی گراد)، به دلیل ظرفیت بالای جذب گرما دارای بیشترین دما می باشند و کاربری مناطق آبی در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۱۸ به ترتیب، دمای ۲۹-۳۰ (درجه سانتی گراد) را به خود اختصاص داده اند که آب گرمای بیشتری را دفع و دارای دمای پایین تری می باشد. با توجه به نتایجپژوهش می توان گفت ارتباط قوی بین کاربری اراضی و دمای سطحی زمین وجود دارد.کلیدواژه ها
تصاویر لندست، طبقه بندی شیءگرا، کاربری اراضی، دمای سطح زمین، ساوجبلاغمقالات مرتبط جدید
- نقش طراحی فضاهای سبز در تقویت تعاملات اجتماعی در مجتمع مسکونی فرهنگیان معالی آباد شیراز
- شناسایی و تحلیل آماری علل و تاثیر تاخیرات اجرایی پروژه های عمرانی استان اصفهان بر معیارهای مختلف و ارائه راهکارهای کاهش برای آینده پژوهی
- بررسی اثر استفاده از فیبر نوری بر خصوصیات و رفتار بتن عبور دهنده نور
- بررسی کاربرد فناوری نانو در مصالح نوین صنعت ساختمان و اثرات زیست محیطی آن
- بررسی اثر ارتعاش خودروهای سنگین عبوری بر فونداسیون سازه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.