عوامل موثر بر پنهان سازی دانش در سازمان بعنوان مانعی برای پیشرفت و نقش بدبینی سازمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جلیلی

کارشناس ارشد، دانشکده اقتصاد و مدیریت،دانشگاه شهید چمران اهواز،ایرا ن

فرج اله رحیمی

دانشیار گروه مدیریت ،دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی ، دانشگاه شهیدچمران اهواز ،ایرا ن

چکیده

در پی افزایش تقاضاها به منظور بررسی شکست طرح های تسهیم دانش در سازمانها ، مفهوم پنهان سازی دانش مطرح شد و نتایج تحقیقات حاکی از آن است که پنهان سازی دانش درون سازمانها رخ می دهد؛ بعضی کارمندان در روابط میان فردی با همکاران، اقدام به پنهان سازی دانش خویش می نمایند و عمدا از پاسخ دادن امتناع می ورزند که این مساله می تواند تاثیر مخربی بر خود شخص پنهان کننده بگذارد و همچنین اثرات مخربی چون از بین رفتن بهره وری و کاهش سود را برای سازمان در پی داشته باشد. چرا که بدون تسهیم دانش ، بهره مندی از تخصص و مهارتهای کارشناسان برای اتمام کارهای پیچیده و نوآورانه در سازمان میسر نیست. از این رو پنهان سازی دانش به عنوان پدیده ای نوظهور در بحث رفتار سازمانی، نیازمند بررسی و توجه بیشتر می باشد. این پژوهش سعی در بررسی دلایل رفتار پنهان سازی دانش در سازمان نموده است. به طور خاص، تاثیر منفی پنهان سازی دانش بر ایمنی روانشناختی در سطوح بالاتر بدبینی سازمانی بیشتر بود، همانطور که تاثیر غیر مستقیم پنهان سازی دانش بر پیشرفت از طریق ایمنی روانشناختی نیز وجود داشت. این یافته ها هم به پنهان سازی دانش و هم به ادبیات پیشرفت کمک می کند و پیامدهای عملی را هم برای مدیران و هم برای کارمندان ارائه می دهد.مدل پیشنهادی این پژوهش برای پنهان سازی دانش بر پایه چهار عامل فنی، فرهنگی، انسانی و سازمانی استوار است که هر کدام مولفه هایی دارند. این مدل در شناسایی عوامل موثر بر پنهان سازی دانش به سازمانها کمک می نماید.

کلیدواژه ها

پنهان سازی دانش، تسهیم دانش، پیامدهای عملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.