سنجش میزان چابکی سازمانی در سازمان بهزیستی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مزیدی شرف آبادی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد، میبد، ایران

مریم هادی پور

دانشجوی کارشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد، میبد، ایران .

محمد زارعی محمودآبادی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد، میبد، ایران.

چکیده

شرایط در دنیای پر تغییر کنونی به گونهای شده است که همگان دریافته اند تنها مزیت رقابتی یک سازمان در آینده این است که مدیران آنها بیاموزند چگونه باید زودتر از رقبایشان یاد بگیرند و این همان مفهوم چابکی است. چابک بودن الگوی جدیدی است که سازمانها را قادر میسازد در مقابل تغییرات پیشبینی نشده عکس العمل مناسب نشان دهند؛ به عبارت دیگر، چابکی توانایی پاسخ به تغییرات پیشبینی نشده است و به عنوان یک الزام محوری، توانایی رو به رو شدن با تغییر و تحول است. چابکی سازمانی در دنیای پر تغییر امروزی اهمیتی فزاینده دارد. چابکی سازمانی پاسخی است آگاهانه و جامع به نیازهای در حال تغییر مدوام در بازارهای رقابتی و کسب موفقیت از فرصتهایی که سازمان به دست می آورد. بسیاری از خبرگان چنین ادعا میکنند که موفق ترین سازمانهای آینده، آنهایی هستند که چابک ترند. به همین دلیل در پژوهش پیشرو سعی میشود میزان چابکی سازمانی در سازمان بهزیستی با استفاده از پرسشنامه اندازه گیری شده و مشخص شود که آیا در این سازمان به موضوع چابکی توجه میشود و یا خیر. در این پژوهش ضمن بررسی مولفه های مختلف چابکی سازمانی و عوامل درون سازمانی موثر بر چابکی و آثار و ارمغانهای اصلی چابکی؛ پرسشنامه ای بین ۱۴۴ نفر از کارکنان سازمان بهزیستی توزیع شد )هر پرسشنامه شامل ۳۰ سوال) و طی این پرسشنامه چهار مولفه ی چابکی سازمانی را که شامل پاسخگویی، انعطاف، شایستگی و سرعت هستند، در این سازمان بررسی شد؛و نهایتا مشخص شد تمام مولفه ها به جز مولفه «شایستگی» در وضعیت مطلوب و مناسب هستند.

کلیدواژه ها

چابکی، چابکی سازمانی، پرسشنامه سنجش چابکی سازمانی، سازمان بهزیستی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.