بررسی تاثیر نام برندسازی مقصد بر توسعه گردشگری روستایی (روستاهای دهستان سراوان، گیلان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رسانه، دوره: 32، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_RSNE-32-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دوزنده ضیابری

دانشجوی دکتری گردشگری، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران (نویسنده مسئول)

مهدی باصولی

استادیار گروه آموزشی مدیریت جهانگردی، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران

اصغر نبیل

دانشجوی دکتری گردشگری، دانشگاه علوم و هنر یزد، یزد، ایران

چکیده

گرد شگری روستایی راهبرد ی، جهت تقویت جوامع محلی د ر مناطق روستایی بسیار حائز اهمیت است. بر این اساس، برنامه ریزان توسعه روستایی و گرد شگری، برای د ستیابی به این مزایا، بر ابزارهای جد ید ی د ر راهبرد های برنامه ریزی روستایی تاکید د اشته و به سمت استفاد ه از مفاهیم جد ید ی چون نام برند سازی مقصد گام برد اشته اند . پژوهش حاضر، به اهمیت و بررسی تاثیر نام برند سازی مقصد بر توسعه گرد شگری روستایی می پرد ازد . د ر این زمینه، شکاف مطالعه هایی د ر ایران و به خصوص د ر مناطق شمالی ایران احساس می شود ، که قابلیت های فراوانی جهت توسعه گرد شگری روستایی د ارند ، روستاهای د هستان سراوان د ر استان گیلان، به عنوان یکی از مطلوب ترین مقاصد گرد شگران د اخلی و بین المللی، نیاز به گسترش فعالیت های گرد شگری و شناسایی مولفه های برند سازی گرد شگری د ارد . مطالعه حاضر، با استفاد ه از روش های کیفی و تجزیه و تحلیل محتوا، قصد د ارد تاثیر برند سازی مقصد را، بر توسعه گرد شگری، د ر روستاهای د هستان سراوان د ر استان گیلان، بررسی کند . روش پژوهش به صورت کیفی و جامعه آماری پژوهش را کارشناسان گرد شگری، متخصصان و استاد ان د انشگاهی و گرد شگران، (مصرف کنند گان اصلی محصولات و خد مات ارائه شد ه) تشکیل د اد ند . جهت تجزیه و تحلیل د اد ه نیز از نرم افزار MAXQDA استفاد ه شد . با توجه به خروجی نرم افزار و نتایج پژوهش، معیارها د ر سه بخش شامل پاید اری اجتماعی و فرهنگی، توسعه و پاید اری اقتصاد ی و عوامل زیست محیطی شناسایی شد ند . بر اساس تجزیه و تحلیل کیفی، این مطالعه د ر مورد مسیر تحقیق و پیشنهاد های پژوهش های آیند ه  بیشتر بحث می کند .

کلیدواژه ها

ی مقصد, توسعه گردشگری پایدار, گردشگری روستایی, روستاهای دهستان سراوان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.