اهمیت فناوری بلاک چین در توسعه شهر هوشمند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی شهر هوشمند، چالش ها و راهبردها
  • کد COI اختصاصی: SMARTCITYC02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی رضائی

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، مدیریت فناوری اطلاعات، سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز، شیراز

شاهین جوانمردی

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز، شیراز

سعید موغلی

کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، اداره کل امور حقوقی شهرداری شیراز، شیراز

مریم حسنی

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، مدیریت فناوری اطلاعات، سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز، شیراز

چکیده

شهرهای هوشمند، با توجه به نیاز روزافزون شهروندان در جستجوی امرار معاش بهتر، به خوبی برنامه ریزی، طراحی و ایجاد شده اند. فناوری نقش بزرگی در تجهیز شهرهای هوشمند ایفا کرده است تا تسهیلات بهتری را به شهروندان خود از نظر آسایش بیشتر، محیط بهتر، خدمات پزشکی بهتر، و از همه مهم تر سهولت انجام فعالیت های تجاری، اداری، و روزانه ارائه دهد. در حین انجام این کار،زیرساخت های فناوری اطلاعات و تراکنش آنلاین، تمام فرآیندهای عملیاتی شهرهای هوشمند را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان ستون فقرات آن عمل می کنند. هر گونه تاثیر منفی بر تراکنش آنلاین می تواند باعث ایجاد اختلال در عملیات شهر هوشمند شود لذا انجام تراکنش آنلاین امن یک ضرورت است. در این مقاله، در مورد راه حل های مبتنی بر فناوری بلاک چین برای شهرهای هوشمند و تاثیر بالقوه آنها بر توسعه شهرهای هوشمند بحث کردیم. به طور خاص تلاش کردیم تا به این نگرانی بپردازیم که چگونه فرآیندهای عملیاتی آنلاین شهر هوشمند برای کاربردهای مختلف را می توان با استفاده از فناوری بلاک چین قابلاعتماد و ایمن ساخت و چگونه این فناوری می تواند به توسعه کلی شهرهای هوشمند در همه حوزه ها سود برساند. براساس تحقیقات جامع، چارچوبی امن مبتنی بر فناوری بلاک چین را برای شهرهای هوشمند پیشنهاد دادیم.

کلیدواژه ها

بلاک چین، شهر هوشمند، قراردادهای هوشمند، چارچوب امن، فناوری دفترکل توزیع شده، اینترنت اشیاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.