مروری مقایسه ای بر عوامل تاخیر ناشی از کارفرمایان در مدلسازی پروژه های ساختمانی به روش سنتی و (BIM)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
  • کد COI اختصاصی: BIMCONF04_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فرنژاد

کارشناس ارشد عمران، مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسالمی واحد تهران جنوب

سعید فرخی زاده

استادیار، دکترا، مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

تاخیر در ساخت و ساز یک مشکل رایج در سراسر جهان است که ضررهای جبران ناپذیری به پروژه و اشخاص درگیر در آن وارد میکند. اما با این حال، هنوز تجزیه و تحلیل کاملی از این تاخیرها در انواع مختلف پروژه های عمرانی در مکانهای مختلف جهان و ارائه یک راهکار کامل وجود ندارد. پژوهش حاضر با این فرضیه که بررسی و دسته بندی داده های مقالات پیشین در پروژه های متعارف )سنتی( و پروژه هایی با قابلیت BIM میتواند به ارائه راهکاری مناسب جهت کاهش تاخیر در ساخت وساز منجر شود؛ تهیه شده است. این مقاله پس از بررسی و دسته بندی کلیه ی مقاله های نگارش شده بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۱ در تمام قاره ها، نهایتا چارچوب تحقیقاتی را برای رسیدگی به عوامل تاخیری ناشی از کارفرمایان در پروژه های متعارف و BIM ارائه میدهد. این مطالعه نشان میدهد که: )الف( بررسی تاخیر در پروژه ها )متعارف و )BIM در این سالها دارای شکاف تحقیقاتی است، )ب( جنبه های تاخیری در مطالعات و تجربه های پیشین مورد توجه قرار نگرفته و همچنان همان موراد و مشکلات در پروژه های جدید تکرار میشود، )ج( با مطالعه آثار موانع BIM و استراتژیهای اجرایی، میتوان یک مدل ارتباطی بین عوامل تاخیر ناشی از کارفرما و عوامل موفقیت ایجاد کرد. این مقاله از اولین پژوهشهایی است که به بررسی جامع عوامل تاخیر میپردازد و چارچوبی جدید برای رسیدگی به عوامل تاخیر ناشی از کارفرمایان در پروژه های سنتی و دارای قابلیت BIM ارائه میدهد.

کلیدواژه ها

تاخیرات کارفرما، مدلسازی اطلاعات ساختمان، BIM، پروژه های سنتی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.