بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش سیستم های آبیاری تحت فشار در گندم کاران آبی کار شهرستان کرج

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت منابع آب
  • کد COI اختصاصی: WRM02_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

حسن صدیقی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

سعید فعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

امروزه، با توجه به محدودیت آب زراعی، راهی جز استفاده کارآمد از آب باقی نمی ماند . به منظور بهبود راندمان آبیاری، در سال های اخیر اقداماتی صورت گرفته که از مهمترین آنها، طرح معرفی و گسترش استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار با استفاده از تسهیلات اعتباری بانک کشاورزی بوده است . تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش سیستم های آبیاری تحت فشار توسط گندم کاران شهرستان کرج انجام شده است . روش تحقیق از نوع پیمایشی و علی - مقایسه ای و متغیرهای مستقل این تحقیق، ویژگی های شخصی، زراعی، اقتصادی، فنی، نوآوری، و عوامل اجتماعی، زیر بنایی، منابع ارتباطی، و تماس های ترویجی و متغیر وابسته، پذیرش سیستم های آبیاری تحت فشار است . جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه گندم کاران آبی کار است که در سال ۴۸۳۱ در شهرستان کرج مشغول کشاورزی بوده اند (N=325). در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است . با توجه به آماره کوکران از جامعه آماری نمونه گیری شد(n=101) ، در نهایت ۲۷ پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج آماره t اختلاف معنی داری را بین ویژگی های شخصی، حرفه ای، اقتصادی و اجتماعی دو گروه پذیرنده و عدم پذیرنده این سیستم ها نشان داد . با استفاده از تابع تشخیص، متغیرهای منابع ارتباطی، میزان کل اراضی و سن، ۰۴ نفر از ۴۴ نفر پذیرنده و تمامی ۸۲ نفری که نپذیرفته اند را طبقه بندی کرد .

کلیدواژه ها

گندم کاران، سیستم های آبیاری تحت فشار، پذیرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.