بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور ۳۱. بودجه بخش فناوری نانو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مرکز پژوهشهای مجلس
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

شاهین جوادی

تهیه و تدوین

حسین دیباجیان

مدیر مطالعه

امیررضا شاهانی

ناظر علمی

هادی خرمی شاد

ناظر علمی

چکیده

فناوری نانو یکی از فناوری های کلیدی است که می تواند تاثیر شگرفی در اقتصاد جوامع داشته باشد و توجه به آن در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه روز به روز در حال افزایش است. در این گزارش به بررسی اعتبارات بخش فناوری نانو در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با قوانین بودجه سال های قبل براساس برنامه ها و دستگاه های مرتبط با فناوری نانو پرداخته شده است. بررسی اعتبارات به تفکیک دستگاه برنامه، دستگاه های اصلی و سایر دستگاه های مرتبط با فناوری نانو بررسی شد. بررسی اعتبارات دستگاه های اصلی و دیگر دستگاه های فعال در این بخش نشان می دهد که اعتبارات پیش بینی شده برای بخش فناوری نانو در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه ۱۳۹۹، حدود ۱۵/۲ درصد افزایش یافته است و به حدود ۸۲۶ میلیارد ریال رسیده است. اعتبارات پیش بینی شده برای «ستاد توسعه فناوری نانو» در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه ۱۳۹۹، رشد ۱۳ درصدی دارد و در حدود ۷۲۲ میلیارد ریال است. حدود ۸۷ درصد اعتبارات بخش فناوری نانو به ستاد فناوری نانو اختصاص دارد. از نظر برنامه و فعالیت، حدود ۷۵۱ میلیارد ریال (۹۱ درصد) از اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۰ به فعالیت های برنامه حمایت از توسعه فناوری نانو و مبلغی حدود ۴۹ میلیارد ریال برای فعالیت های برنامه پژوهش های کاربردی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی (حدود ۶ درصد) و همچنین اعتباری در حدود ۲۶ میلیارد ریال برای توسعه و گسترش علوم پزشکی (حدود ۳ درصد) در نظر گرفته شده است. در مجموع بررسی اعتبارات مصوب برای توسعه فناوری نانو نشان از روند اسمی رو به رشد سرمایه گذاری دولت در توسعه این فناوری در سال های اخیر دارد اما با توجه به نرخ تورم سالانه، روند ارزش واقعی اعتبارات مصوب برای توسعه فناوری نانو کاهشی بوده است این در حالی است که به منظور دستیابی به جایگاه مناسب در بین ۱۵ کشور برتر فناوری نانو و ارتقای مداوم این جایگاه، حمایت کافی و مستمر از این فناوری اولویت دار، ضروری است.

کلیدواژه ها

اعتبارات برنامه ای،فناوری نانو،لایحه بودجه ۱۴۰۰

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.