ارزیابی سطوح عملکرد سازه های دارای ستون CFST تحت اثر توالی لرزه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین حاجی مومجی

گروه مهندسی عمران-زلزله ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، مازندران ، ایران

احسان عمرانیان

گروه مهندسی سازه و زلزله ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، مازندران ، ایران

چکیده

امروزه باتوجه به پیشرفت صنعت ساختمان ، نیاز به سیستم های سازه ای که بتوانند علاوه بر مقاومت بالا ، از شکل پذیری مناسب نیز برخوردار باشند یکی از نیازهای اساسی می باشد. سیستم های سازه ای مرکب یکی از این موارد است که با درنظر گرفتن اندرکنش توام خواص فولاد و بتن این نیاز را مرتفع می نماید. احتمال اینکه این نوع سیستم سازه ای مانند سایر سیستم ها ، تحت اثرات پس لرزه همراه با زلزله اصلی (توالی لرزه ای) دچار تغییر در سطح عملکردی شوند و یا حتی به فروریزش کامل برسند ، نیاز به تحلیل و بررسی دارد که موضوع این تحقیق می باشد. برای ارزیابی این موضوع ، ۵ سازه دارای ستون های CFST و سیستم قاب خمشی در ارتفاع های مختلف ( شامل سازه های ۳ ، ۶ ، ۹ ، ۱۲ و ۱۸ طبقه) طراحی شده و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. تمامی سازه ها یک مرتبه تحت رکوردهای زلزله ی اصلی و یک مرتبه تحت رکوردهای توالی لرزه ای (زلزله ی اصلی+پسلرزه) با استفاده از نرم افزار اجزاء محدود سایزمواستراکت (Seismostruct) تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی (تاریخچه زمانی) قرار گرفته اند و سطوح عملکردی هریک از سازه ها براساس دریفت میان طبقه ای ماکزیمم (IDR) و یا نسبت دوران ماکزیمم المان ها (µθ) بدست آمده است.

کلیدواژه ها

شکل پذیری ، توالی لرزه ای (زلزله اصلی و پسلرزه) ، ستون های CFST ، نرم افزار اجزاء محدود ، دریفت میان طبقه ای (IDR) ، تحلیل دینامیکی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.