شناسایی و اولویت بندی مشکلات حوزه های انتخابیه مبتنی بر اسناد ۱. استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مرکز پژوهشهای مجلس
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حسن عبداله زاده

تهیه و تدوین

محمد مهدی نجفی علمی

تهیه و تدوین

فریبا یوسفیان

تهیه و تدوین

مرتضی غلامرضایی تلک آبادی

تهیه و تدوین

امیرحسین نوروزی شاهتوری

تهیه و تدوین

داود گودرزی

ناظر علمی

آذر نوری

همکار

مراد دلالت مصر کانلو

همکار

چکیده

مجلس شورای اسلامی حسب وظایف قانونی اش می تواند اثرات قابل توجهی بر امور مختلف کشور داشته باشد. بر اساس ماده ۷۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، یکی از این وظایف حل مشکلات حوزه های انتخابیه است. بر این اساس شناسایی و اولویت بندی مشکلات و میزان تاثیر گذاری آن ها در حوزه های انتخابیه و استان برای نمایندگان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در پژوهش حاضر ضمن معرفی اجمالی استان آذربایجان شرقی، مشکلات مربوط به استان با سه شیوه به شرح زیر که هر یک تکمیل کننده شیوه قبلی است -به تفکیک حوزه های انتخابیه و کل استان مبتنی بر اسناد موجود، شناسایی و سپس اولویت بندی شده است: ۱. اولویت های مشکلات استان بر مبنای «میزان فراوانی مشکلات» در سطح استان. ۲. اولویت های مشکلات استان بر مبنای «میزان فراوانی مشکلات» در اسناد. را اولویت های مشکلات استان بر مبنای «اعتبار اسناد» با روش رتبه بندی سلسله مراتبی (AHP) و وزن دهی اسناد مورد استفاده با استفاده از نرم افزار اکسپرت چویس (EXPERTCHOICE)، که شیوه ای جامع تر از شیوه های اول و دوم می باشد. بعد از رتبه بندی مشکلات از طریق سه شیوه بیان شده، می توان بیان کرد که سه مشکل اول استان با توجه به شیوه سوم که شیوه ای جامع تر است به ترتیب اهمیت عبارتند از: ۱. ناتمام ماندن طرح های انتقال آب؛ ۲. کم آبی؛ ۳. ضعف زیرساخت ریلی. دستهبندی کلان مشکلات در هر سه شیوه، به ترتیب اهمیت عبارتند از: ۱. مشکلات مربوط به امور زیربنایی و تولیدی؛ ۲. مشکلات اجتماعی-فرهنگی؛ ۳. و در رتبه آخر مشکلات بخش مالی، بازرگانی و بودجه. نقش کمیسیون ها در خصوص مشکلات استان در هر سه شیوه تنها با تفاوت اندکی، مشابه است، بدین جهت بر اساس ارزیابی این پژوهش، رتبه کمیسیون ها در ارتباط با نقش آن ها در خصوص مشکلات استان در شیوه سوم به ترتیب عبارت است از: کمیسیون کشاورزی، کمیسیون صنایع و معادن و کمیسیون فرهنگی. شایان ذکر است، در هر سه شیوه رتبه بندی در سه رشته کلان و عمده، مسائل و مشکلات تا حد زیادی مشابه بوده و در عناوین مهم تغییر قابل توجهی ایجاد نکرده است. به عبارت دیگر می توان گفت که رتبه بندی فراوانی مشکلات در استان ها نسبت به رتبه بندی مشکلات بر اساس اهمیت در استان ها و همچنین رتبه بندی بر اساس اهمیت وزنی در استان ها مشابه بوده و نتایج تقریبا یکسانی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

AHP،استان آذربایجان شرقی،حوزه های انتخابیه،رتبه بندی،مجلس شورای اسلامی،مشکلات،کمیسیون های مجلس شورای اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.