اعتبارسنجی فرصت ها و تهدید های محیطی آموزش و پرورش شهر تهران در افق 1404
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
- کد COI اختصاصی: INCE01_324
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2877
نویسندگان
دکتری مدیریت آموزشی استاد دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تربیت معلم
چکیده
وقتی از مشکلات و معضلات نظام آموزشی بحث می کنیم اغلب به عناصر درونی نظام توجه می گردد. در صورتی که نظام آموزشی بیشتر متأثر از شرایط و عوامل محیط بیرونی است. در ارتباط با نهاد آموزشی این سوالات مطرح است که در حال حاضر چه رویداد ها و عواملی بر عملکرد آموزش و پرورش تأثیر می گذارند؟ جواب این سؤال از محیط بیرونی سازمان باید بدست آورد. بدین منظور در تدوین سند آموزش و پرورش شهر تهران به عنوان یک کلان شهر و مرکز حکومتی ایران و با توجه به بافت اقتصادی، جمعیتی، شرایط بین المللی و منطقه ای، فرهنگی، سیاسی و ارزشی آن به شناسایی و اعتبار بخشی فرصتها و تهدیدهای که از جانب عوامل محیطی بر نظام آموزش و پرورش تأثیر می گذارند و یا در سر راه تربیت انسان در افق چشم انداز قرار می گیرد، پرداخته شده است. شرکت کنندگان این طرح را کلیه اعضایش و راها ، دستاندرکاران ، مسوولین وکارشناسا ن سازمان آ موزش و پرورش و مناطق به تعداد 300 نفر تشکیل داده اند . برای جمع آوری داده ها و اطلاعات با ا ستفاده تحلیل ا سناد و مدارک ( سند کا وی ) ، تحلیل تحقیقات انجام شده ، و توصیف و ضعیت مطلوب و مصاحبه و همچنین برای تحلیل اطلاعات از روشهای توافق جمعی برای بهره گیری از اجماع متخصصین استفاده شد . براساس یافته های بدست آمده، فرصت ها عبارتند از: تمرکز نهاد های حکومتی و سیاستگذار ملی و بین المللی)، وجود مراکز مهم و معتبر پژوهشی و آموزش عالی کشور، استقرار حدود یک سوم از انواع صنایع بزرگ کشور و استقرار بخش عمده ای از فعالیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی کشور و .......و تهدیدها عبارتند از: مهاجرت های بی رویه به تهران و اطراف آن و وجود پدیده ی حاشیه نشینی، ازدیاد جمعیت و تراکم بالای آن بیش از ظرفیت منابع در تهران و اطراف آن، رشد ناهماهنگ،کمبود و توزیع نامناسب امکانات آموزشی، هنری، ورزشی، فرهنگی، تفریحی، کتابخانه ای و تأسیسات و تسهیلات شهری نسبت به جمعیت تهران، نا مناسب بودن گذراندن اوقات فراغت بخصوص در بین جوانان و نوجوانان و عدم مدیریت آن، وجود فاصله زیاد طبقاتی و نابرابری های اجتماعی و رشد روز افزون آن، اعمال سیاست های سلیقه ای، مقطعی و کوتاه مدت مدیران شهری به اداره شهر، و عدم تجانس فرهنگی یا بافت فرهنگی متفاوت و تعارض در ارزش ها و هنجار ها.کلیدواژه ها
آموزش و پرورش، تهدیدها و فرصتهای محیطی، رهبری استراتژیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.