نقد کتاب طراحی پژوهش های اجتماعی: منطق پیش بینی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 17، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_IHCS-17-8_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 422
نویسندگان
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده
کتاب طراحی پژوهش های اجتماعی: منطق پیش بینی به منظور طراحی و انجام تحقیق کمی در علوم اجتماعی تالیف شده است و هدف اصلی از تالیف کتاب ارائه عناصر ضروری برای انجام پژوهش است. گویایی و اجتناب از تکلف از ویژگی های برجسته کتاب است. ارائه منطق کاوش های اجتماعی، تبیین نقش نظریه اجتماعی در پژوهش، و ایجاد درک انتقادی ازجمله مقاصد کتاب است. نگارنده کتاب راه نمایی خود را با توضیح جزئیات روش پژوهش انجام داده است. این اثر در بیش تر قسمت های بحث به وصف پیشینه و شیوه شکل گیری مطالب دقت نظر دارد. مبحث چهار استراتژی پاسخ گویی به پرسش یعنی استراتژی استقرایی، استراتژی قیاسی، استراتژی پس کاوی، و استراتژی استفهامی از بخش های برجسته کتاب است. هم متن کتاب و هم مثال های کتاب درخصوص پژوهشی های تجربی کاملا مرتبط با حوزه پژوهش در علوم سیاسی هستند؛ مطالبی که آگاهی به آن مقدمه ضروری شروع پژوهش در علوم اجتماعی و علوم سیاسی است.کلیدواژه ها
نورمن بلیکی, روش پژوهش, منطق کاوش های اجتماعی, استراتژی های پاسخ گوییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.