بررسی تجارب بین المللی سازی برنامه درسی آموزش عالی با تاکید بر کشور ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: INCE01_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد خسروی نژاد

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی

علیرضا عصاره

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

جهانی شدن پدیده ای است که جنبه های مختلف بشری مانند جنبه های اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و آموزشی را تحت تاثیر قرار داده است و بین المللی سازی به عنوان بعدی از پدیده ی جهانی شدن ، نظام های آموزشی و به تبع آن منافع کشورها را در عصر اقتصاد دانش - محور با مسائلی مواجه کرده است. شناخت مسائل و موانع بین المللی سازی برنامه درسی آموزش عالی جهت رفع ناکارآمدی احتمالی این نظام ها و تلاش در معرفی راهکارهایی برای ایجاد فرصت ها در بین المللی سازی هدف این پژوهش است.با توجه به ماهیت کیفی پژوهش که متضمن رویکرد تفسیری به موضوع مورد مطالعه است روش مورد استفاده در این پژوهش توصیفی - تحلیلی است. لذا با ارائه ی سوالات پژوهشی ابتدا به تصویرسازی آن چه هست ، تشریح و تبین چرایی وضعیت مساله پرداخته شده و سپس پیشنهادتی جهت بین المللی سازی برنامه درسی نظام آموزش عالی ارائه می شود.نتایج پژوهش بیانگر ضرورت ایجاد تغییراتی در برنامه درسی آموزش عالی جهت بین المللی سازی نظام آموزش عالی است.

کلیدواژه ها

بین المللی سازی ، بین المللی سازی برنامه درسی ، برنامه درسی آموزش عالی ، جهانی شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.