بررسی مقاومت برشی جانبی انواع اتصالهای دوبل چوبی، پیچ و الیت در تخته فیبر دانسیته متوسط (MDF)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-24-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفرانی

دانشگاه شهید رجائی

حبیب نوری

کارشناس ارشد رشته صنایع چوب، دانشکده عمران، دانشگاه شهید رجایی

چکیده

در این تحقیق به اندازه گیری و مقایسه مقاومت انواع اتصال های دوبل چوبی، پیچ و الیت[۱] تعبیه شده در چند سازه تخته فیبر با دانسیته متوسط (MDF)[۲] در برابر بار برشی جانبی[۳]، پرداخته شده است. براساس استاندارد D۱۷۶۱, ASTM، نمونه های مورد آزمایش به شکل T، از دو قطعه MDF به ابعاد  ساخته شدند و تکرار در نظر گرفته شده برای هر تیمار، ۵ نمونه می باشد. تعداد بیست تیمار مورد بررسی در این مطالعه عبارتند از: اتصال های دوبل چوبی آجدار و صاف با قطرهای ۸ و۱۰ میلیمتر و آغشته شده با چسب های اوره فرم آلدهید و پلی وینیل استات، اتصال های پیچ شماره ۵ و۶ در حالت های بدون چسب و آغشته شده با چسب های اوره فرم آلدهید و پلی وینیل استات و همچنین انواع اتصال های الیت. براساس نتایج بدست آمده، مقاومت انواع اتصالات پیچ فاقد اختلاف معنی دار آماری با یکدیگر هستند اما نسبت به سایر اتصالات مورد بررسی دارای بیشترین مقاومت و اختلاف معنی دار آماری می باشند؛ بنابراین با توجه به مسائل اقتصادی، در مواردی که حداکثر مقاومت برشی جانبی مورد نیاز است، اتصال پیچ شماره ۵ بدون استفاده از چسب، توصیه می شود. همچنین اثر عامل نوع سطح به شکل مستقل و عوامل قطر دوبل چوبی، نوع چسب، نوع سطح به صورت متقابل دوگانه و سه گانه، بر مقاومت برشی جانبی اتصال دوبل چوبی و همچنین اثر ۲ فاکتور تلفیق دوبل چوبی و نوع چسب مصرفی، به صورت مستقل و متقابل، بر مقاومت اتصال الیت مهره دار، از نظر آماری معنی دار می باشند.   ۱- این اتصالها را می توان برای تعداد نامحدودی مرتبه باز و دوباره مونتاژ کرد. ۲- Medium density fiberboard ۳- Lateral shear strength

کلیدواژه ها

دوبل چوبی, پیچ, اتصال الیت, مقاومت در برابر بار برشی جانبی, پلی وینیل استات, اوره فرم آلدهید, تخته فیبر دانسیته متوسط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.