بررسی تجربی افت فشار لوله متناوبا بیضوی در یک مبدل دولوله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME04_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلیمه علی یاری دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد،

احمدرضا سجادی دهکردی

استادیار، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

افزایش راندمان و بهبود مصرف انرژی در صنایع همواره مورد توجه محققان بوده است. مبدل های حرارتی تقریبا پر کاربردترین عضو در فرآیندهای شیمیایی اند و می توان آنها را دربیشتر واحد های صنعتی ملاحظه کرد. در این پژوهش برای اولین بار، سعی بر این است تا به وسیله ی تغییر سطح مقطع لوله مبدل از حالت کاملا دایروی به حالت متناوبا بیضوی، اثر این میزان افت فشار ناشی از تغییر سطح مقطع و میزان انتقال حرارت در همان مبدل با لوله دایروی به صورت تجربی مورد مقایسه قرار گیرد. سطح مقطع مورد نظر در این پژوهش لوله متناوبا بیضوی با طول گام و میزان تخت شدگی متغیر بوده است. آزمایشات در محدوده ی اعدد رینولدز بین ۲۰۰ تا ۱۲۰۰ انجام گرفت. برای انجام این آزمایش به دو سیال آب و روغن نیاز است. آب سرد داخل پوسته و روغن داخل لوله در جریان می باشند. در این دستگاه سیال روغن پس از گرم شدن توسط پمپ از درون لوله عبور کرده و سیال آب، داخل پوسته ای که لوله را احاطه نموده جاری خواهد شد. دمای ورودی و خروجی آب و روغن توسط ترمومتر و ترموکوپل اندازه گیری می شوند و همچنین از یک فشار سنج جیوه ای در طرفین مبدل برای محاسبه میزان اختلاف فشار استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که انتقال حرارت و افت فشار لوله های متناوبا بیضی شده بیشتر از لوله ی دایروی می باشند. همچنین با کاهش طول گام لوله و افزایش میزان تخت شدگی، انتقال حرارت و افت فشار افزایش می یابند. در ادامه با بررسی نتایج مشخص گردید که برای لوله B (لوله متناوبا بیضوی با طول گام ۱۲۰ و میزان تخت شدگی ۱۰ میلی متر) و لولهC (لوله متناوبا بیضوی با طول گام ۲۸۰ و میزان تخت شدگی ۱۰ میلی متر) و لوله D (لوله متناوبا بیضوی با طول گام ۱۲۰ و میزان تخت شدگی ۱۲ میلی متر)، مقدار ضریب انتقال حرارت جابجایی بترتیب ۲,۳، ۲,۲ و ۲ برابر و میزان اختلاف فشار به ترتیب ۱,۳۱، ۱,۲۷ و ۱,۲ برابر نتایج لوله دایروی بوده است.

کلیدواژه ها

مبدل حرارتی دولوله، انتقال حرارت، افت فشار، لوله متناوبا بیضوی،روغن پایه انتقال حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.