گام دوم انقلاب و سیاستهای نرم جمهوری اسلامی در دهه ی آینده در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم
  • کد COI اختصاصی: DRDIRAN02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرحیم عیوضی

عضو هیئت علمی استاد ، دانشگاه شاهد

چکیده

تمدن نوین اسلامی مولفه ای جدید در گفتمان سیاسی محسوب می شود که جوانه های شکوفایی آن با انقلاب اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پدیدار گردید. تمایل به تحول تمدنی در سال های اخیر با بروز جنبش ها و قیام های مردمی در میان ملت های مسلمان جهان که با نام بیداری اسلامی شناخته شده است روندی رو به رشد به خود گرفته است. در وضعیت کنونی جهان اسلام با الگوبرداری از انقلاب اسلامی ایران و مشاهده پیشرفت های شگرفی که با اتخاذ نگرشی نوین در فرایند تمدنی جهان صورت گرفته است، جرقه های بازیابی شوکت و عظمت گذشته تمدن اسلامی زده شده است. تمدن نوین اسلامی با بهره گیری از ابزارها و دستاوردهای پیشرفته تمدن مادی غرب، به ایجاد تمدنی نوین بپردازد که بتواند تمامی جنبه های تمدنی را در برداشته باشد. یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی برهم زدن رویکرد قدرتهای بزرگ به مساله تمدنها می باشد. این انقلاب توانست شکل نوینی از تمدن مبتنی بر اسلام را به جهان و بالاخص به جهان اسلام معرفی کرد. با توجه به این مسئله لازم است راهبردهای مناسب برای ساختن تمدن نوین اسلامی در چشمانداز آینده اتخاذ، شناسایی و معرفی گردد. در این چار چوب سوال این است که راهبردهای فرهنگی جمهوری اسلامی در دهه ی آینده در مسیر تمدن نوین اسلامی چیست ؟ در این مقاله و در پاسخ به سوال اصلی سعی می شود جایگاه تمدن نوین اسلامی، چیستی و ماهیت آنرا مورد برر سی قرارگیرد و راهبرد های اساسی فرهنگی جمهوری اسلامی جهت توسعه و بسط تمدن نوین اسلامی در دهه آینده را مورد برر سی قرار دهیم. روش تحقیق مورد استفاده در این مطالعه، توصیفی - پیمایشی از شاخهی تحقیقات میدانی است و از روش تحلیل روندهای و خبرگانی استفاده شود.

کلیدواژه ها

تمدن نوین اسلامی، انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی، توسعه تمدن نوین اسلامی، دهه آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.