بررسی میزان رضایت مندی دانشجویان و مدرسان از محتوای کتاب های تاریخ زبان فارسی براساس الگوی هیجامد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 21، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-21-9_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا جهانی

کارشناسی ارشد آموزش زبان فارسی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

شیما ابراهیمی

استادیار آموزش زبان و ادبیات فارسی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

سمیرا بامشکی

استادیار زبان و ادبیات فارسی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

هیجامد تلفیقی از دو واژه (هیجان و بسامد) است که به هیجانات متاثر از استفاده حواس مختلف در یادگیری توجه می کند که با توجه به اهمیت هیجانات در تدوین کتاب های درسی می تواند مدنظر قرار بگیرد. در پژوهش حاضر به منظور کیفیت بخشی و بازنگری محتوای آموزشی کتاب های تاریخ زبان فارسی، به بررسی میزان رضایت مندی دانشجویان و مدرسان در بهره گیری از سطوح مختلف الگوی هیجامد در این کتاب ها پرداخته شده است. بدین منظور، از ۱۵۰ دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در ۱۴ دانشگاه مختلف خواسته شد تا پرسش نامه محقق ساخته رضایت از محتوا که بر اساس سطوح الگوی هیجامد طراحی شده است را پاسخ دهند. همچنین با ۸ تن از مدرسان این کتاب ها با هدف بررسی میزان رضایت آن ها از این کتاب ها مصاحبه ای نیمه ساختاریافته انجام شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد بیشترین میزان رضایت دانشجویان از سطح دیداری با میانگین(۵۷/۱۴) و کم ترین آن از سطح درونی با میانگین (۰۰/۸) است. مدرسان نیز معتقدند با وجود اهمیت هیجانات در یادگیری زیاد به این مولفه در این کتاب ها توجه نشده است. بنابراین، می توان با توجه به هیجانات و بازنگری کتاب های درسی تاریخ زبان فارسی براساس الگوی هیجامد و متغیرهای آن، رضایت دانشجویان و مدرسان را نسبت به محتوای این کتاب ها افزایش داد.

کلیدواژه ها

تاریخ زبان فارسی, هیجانات, حواس, الگوی هیجامد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.