بررسی تاثیر استیلاسیون چوب راش بر مقاومت چسبندگی سطحی شفاف پوشه ها (سیلر،کیلر و نیم پلی استر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-31-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام طهماسبی

کارشناس ارشد، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

بهزاد بازیار

استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حبیب الله خادمی اسلام

دانشیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد غفرانی

دانشیار گروه صنایع چوب، دانشکده عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی تهران

چکیده

     در این تحقیق تاثیر استیلاسیون چوب راش بر کاهش میزان چسبندگی سطحی رنگ­های شفاف سیلر- کیلر و نیم پلی استر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تخته­هایی از چوب راش (Orientalis Fagus) با رطوبت نسبی ۱۲ درصد و ابعاد ۱۲ ×۱۱۰ ×۱۱۰ میلی متر در سطوح مماسی و شعاعی تهیه و توسط استیک انیدرید در دو سطح ۵/۱۲ و ۵/۱۵ درصد تیمار شدند، سپس طی دو فرایند جداگانه توسط رنگ­های شفاف سیلر-کیلر و سیلر-نیم­پلی­استر پوشش داده شدند. برای بررسی تاثیر فرایند استیلاسیون بر ساختار چوب تیمار شده از طیف FT-IR استفاده شد. نتایج این آزمون که توسط نرم افزار SPSS  (۶ تکرار برای هر نمونه) مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت، نشان داد که میزان کاهش چسبندگی در سطح شعاعی چوب راش بیشتر از سطح مماسی آن است. البته در میان نمونه­های تیمار شده، بیشترین کاهش چسبندگی مربوط به نمونه های استیله با شدت استیلاسیون ۵/۱۵ درصد می باشد و کمترین میزان کاهش چسبندگی در نمونه های کنترل ملاحظه شد. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از پوشش رنگ سیلر- نیم پلی استر در مقایسه با پوشش رنگ سیلر- کیلر دارای مقاومت چسبندگی بالاتری است.  

کلیدواژه ها

استیله, سیلر و کیلر, نیم پلی استر, راش, مقاومت چسبندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.