اثر دانسیته و نسبت اختلاط خرده چوب صنعتی به سیمان بر خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوب سیمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 35، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-35-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفرانی

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده مهندسی مواد و فناوری های نوین، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، ایران،

انوشه فاضلی

گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

در پژوهش حاضر اثر دانسیته اسمی در دو سطح ۸۰۰ و ۱۱۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و نسبت اختلاط خرده چوب صنعتی به سیمان در دو سطح ۲۵% به ۷۵% و ۳۵% به ۶۵% بر خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوب سیمان بررسی شد. پس از ساخت چندسازه ها، مقادیر دانسیته واقعی محاسبه شد. مدول الاستیسیته و مقاومت خمشی تخته ها مطابق با استاندارد EN ۳۱۰، چسبندگی داخلی مطابق با استاندارد EN ۳۱۹، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از ۲ و ۲۴ ساعت غوطه وری، برابر استاندارد EN ۳۱۷ و مقاومت به آتش طبق استاندارد ISO ۱۱۹۲۵ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد با افزایش دانسیته، خواص خمشی شامل مدول الاستیسیته و مدول گسیختگی و همچنین مقاومت چسبندگی داخلی نمونه ها در اثر افزایش فشردگی و سطح تماس کافی بین الیاف و ماتریس سیمان بهبود یافت. با افزایش نسبت سیمان، مدول الاستیسیته نمونه ها افزایش معنی داری یافت. مدول گسیختگی به طور معکوس با افزایش نسبت سیمان تغییر کرد. افزایش نسبت اختلاط چوب به سیمان، منجر به پوشش ناکافی ذرات چوب توسط سیمان و کاهش مقاومت در برابر نیروهای کششی اعمال شده در آزمون چسبندگی داخلی شد. با افزایش دانسیته، ثبات ابعاد نمونه ها افزایش یافت. تغییر در نسبت اختلاط چوب به سیمان، اثر معنی داری بر ثبات ابعاد نمونه ها داشت؛ به طوری که افزایش نسبت اختلاط چوب به سیمان، موجب افزایش جذب آب و واکشیدگی ضخامت نمونه ها شد. مقاومت به آتش نمونه ها با افزایش دانسیته و افزایش نسبت سیمان، افزایش یافت. ویژگی های مکانیکی چندسازه های چوب سیمان ساخته شده در این پژوهش، با مقادیر قید شده در استاندارد EN ۶۳۴-۲ مطابقت داشت.

کلیدواژه ها

چندسازه چوب سیمان, خواص خمشی, چسبندگی داخلی, ثبات ابعاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.