ضرورت سواد سلامت در جامعه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF07_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه فناوری اطلاعات سلامت،دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی لرستان،ایران
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت،دانشکده پیراپزشکی،علوم پزشکی لرستان، ایران
چکیده
امروزه یکی از مفاهیم رایج در کشورهایی که به میزان سواد و فرهنگ علمی افراد جامعه خود اهمیت می دهند، سواد علمیاست. افراد با سطح سواد سلامت پایین در مواجهه با اطلاعات و یا مواد و رسانه های حاوی پیام های سلامت، احساس سردرگمیو درماندگی می کنند. آنان اطلاعات گفتاری، نوشتاری یا دیداری را که توسط ارائه دهندگان خدمات و متخصصان سلامت ارائهمی شود کمتر درک و به دستورات آنها عمل می کنند.سواد علمی منجر به رشد شناخت علم در جامعه می شود. پس شناختو برنامه ریزی برای افزایش آن، یکی از کارهایی است که برای توسعه ی علم در جامعه میتوان و باید انجام داد. بر این اساسهدف این مطالعه برسی ضرورت سواد سلامت در جامعه است.پژوهش انجام شده مطالعه ای مروری است. جستجو در منابعاطلاعاتی الکترونیکی Direct Science , Scoler ,Pubmed Google با واژه های کلیدی سوادعلمی، تعریف سوادعلمی، درکعامه از علم، سواد سلامت و معادل لاتین آنها صورت گرفت و مقالات فارسی و انگلیسی مرتبط برسی گردید و در طی چندینمرحله مقالات غیر مرتبط حذف گردید و در نهایت صرفا مقالات مقطعی، توصیفی – تحلیلی، و مروری سواد سلامت برایبررسی انتخاب شدند.نتایج نشان داد که افزایش سوادعلمی تنها یک گام برای افزایش فهم عامه از علم است. اما این گام برایدستیابی به رشد و توسعه علمی، ضرورت است و برای برآوردن این نیاز لازم است که نهاد، ساختار یا نظام مناسبی تشکیل شودکه چگونگی این ارتباط را تنظیم و مدیریت کند. نتایج این مطالعه نشان داد وضعیت سواد سلامت در گروه های مختلف درجامعه مطلوب نیست، بنابراین باید برنامه ریزی منسجم و کارآمدی از سوی مسئولان بهداشتی لحاظ شود.کلیدواژه ها
سواد علمی، درک عامه از علم، سواد سلامتمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.