بررسی تغییرات اقتصادی ویروس کووید ۱۹ بر نوسانات نرخ ارز در کشور ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET11_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم میلادی لاری

گروه حسابداری ، واحد بم ،دانشگاه آزاد اسلامی ، بم ، ایران

چکیده

از مسائل مهم اقتصادانان در جهان استفاده از نظام ارز بهینه می باشد که با شرایط بحرانی جدید و همچنین با پیدایش ویروس کوید ۱۹ در جهان سبب رکود تجارت جهانی شده که خود منجر به تغییراتی در نرخ ارزش پول و تاثیر آن بر سایر متغیرهای اقتصادی گردیده است .بحرانهای مالی و اقتصادی سیاست های پولی، می تواند پویایی نرخ ارز را تغییر دهد و از طرفی نرخ ارز نیز نقش بسزایی در رقابت صادراتی کشورها ایفاء می کند. شوک اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا ، تاثیر بسزایی در کلیه پارامترهای اقتصادی و اجتماعی جهان از جمله کشور ایران وارد نمود ه که همزمان با آن نیز فشار روحی و روانی زیادی بر کلیه اقشار جامعه داشته است. بر طبق گزارشات حاکی از وزارت بهداشت و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، اختلال در صادرات از مرزهای زمینی، تحریم های اقتصادی، کاهش قیمت و تقاضای جهانی نفت و کاهش محصولات صادراتی کشور در تجارت با کشور چین، با شیوع این ویروس در حوزه تجارت خارجی کشور ایران و کشورهای دیگر مشکلات زیادی به وجود آورده است. آثار این شوک پایدارتر از سایر شوکها در بازارها می باشد که تاثیر مخرب زیادی بر زندگی و کسب و کار افراد و روح و روان آنها داشته است که این بحرانهای ایجاد شده در جهان به ویژه در کشور ایران منجر به تاثیر اقتصادی بر بازارهای مالی و شاخص بازار سهام و نوسانات ارز گردیده است.در این مقاله سعی شده است با توجه به مشکلات ایجاد شده به بررسی تغییرات اقتصادی ویروس کووید ۱۹ بر نوسانات نرخ ارز در کشور ایران پرداخته و نهایتا پیشنهاداتی جهت بهبود شرایط و بهینه رفتار اقتصادی به روش کتابخانه ای ارائه دهد.

کلیدواژه ها

کوید ۱۹ ، تغییرات اقتصادی ، نوسانات نرخ ارز ، بهینه سازی رفتار اقتصادی ، کشور ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.