بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و انگیزش پیشرفت در کادر درمانی بیمارستان شهدای عشایر شهر خرم آباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله بالینی پرستاری و مامایی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCNM-6-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه غضنفری

Lorestan University , Khorramabad, I.R. Iran

شیما هاشمی

Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, I.R. Iran

چکیده

زمینه و هدف: اهمیت بهره وری نیروی انسانی با انگیزه پیشرفت بالا در حیات و تداوم زندگی سازمان ها نقش به سزایی دارد. امروزه بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان به یکی از مهم ترین اهداف سازمان تبدیل شده است. هدف از این تحقیق تعیین رابطه بین کیفیت زندگی کاری و انگیزش پیشرفت کادر درمانی بیمارستان شهدای عشایر شهر خرم آباد بود. روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه آماری در این تحقیق شامل تمامی کادر درمانی بیمارستان عشایر شهر خرم آباد در سال ۱۳۹۴ می باشد، به این ترتیب تعداد ۲۰۵ نفر از میان آن ها به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد سنجش کیفیت زندگی کاری(QWL) و پرسشنامه هرمانز (AMQ) برای سنجش انگیزش پیشرفت، استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط ده نفر از اساتید مورد تایید قرار گرفت. پایایی  ابزار های فوق به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ ۸۷/۰ برای پرسشنامه کیفیت زندگی کاری و ۷۹/۰ برای پرسشنامه هرمانز به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون برای سنجش ارتباط بین ابعاد کیفیت زندگی کاری و انگیزش پیشرفت و تحلیل رگرسیون چند گانه برای سنجش ضریب تعیین هر یک از مولفه های کیفیت زندگی کاری روی انگیزش پیشرفت انجام شد. یافته ها: نتایج نشان می دهند که بین کیفیت زندگی کاری و انگیزش پیشرفت کادر درمان رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰> P، ۳۷۰/۰=r). بین پرداخت منصفانه و کافی و  انگیزش پیشرفت (۰۰۱/۰> P، ۷۵۴/۰=r)، محیط کاری ایمن و بهداشتی و انگیزش پیشرفت (۰۰۱/۰> P، ۸۰۶/۰=r)، فرصت رشد و امنیت مداوم و فرسودگی شغلی (۰۰۱/۰> P، ۶۹۲/۰=r)، وابستگی اجتماعی زندگی کاری و فرسودگی شغلی (۰۰۱/۰> P، ۷۶۰/۰=r) رابطه مثبت معنی داری وجود داشت. بین فضای کلی زندگی و انگیزش پیشرفت (۰۰۱/۰> P، ۶۵۰/۰=r) و توسعه قابلیت های انسانی و انگیزش پیشرفت (۰۰۱/۰> P، ۶۷۷/۰=r) رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: در صورتی که کیفیت زندگی کاری کادر درمان بیمارستان بهبود یابد، انگیزش پیشرفت آنان نیز افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

Quality of occupational life, Progress motivation, Health team, Hospital, کیفیت زندگی کاری, انگیزش, پیشرفت, کارکنان, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.