بررسی وضعیت شاخص های ارتقاء زنان به پست های مدیریتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 23، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-23-5_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره فیضی

pnu university of Tehran

علیرضا موغلی

pnu university of shiraz

مجتبی رفیعی

pnu university of Arak,

سهیلا حسینی

pnu university of Tehran

چکیده

مقدمه: زنان به عنوان نیمی از جمعیت، تاثیر مستقیمی در پیشرفت و توسعه همه جانبه جامعه دارند و رفع موانع مشارکت فعال زنان در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می تواند راهگشای مسیر توسعه باشد.  مواد و روش ها: تحقیق از نظر هدف، بنیادی و از نظر روش توصیفی، پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از روش دلفی و پرسش نامه و برای تحلیل داده ها از آزمون تی استفاده شده است. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دومین وزارت خانه دارای بیشترین تعداد زنان شاغل است جامعه آماری تحقیق می باشد. یافته های پژوهش: یافته ها حاکی است میزان اعتماد(۸۰/۰)، موفقیت طلبی(۶۷/۰)، حمایت اطرافیان(۱۶/۱)، باور توانمندی(۸۰/۰)، حمایت سازمانی(۲۶/۱)، فرصت های برابر ارتقاء(۷۱/۰)، دسترسی به شبکه ارتباطی و اطلاعاتی(۰۳/۱)، نگرش برابر جنسیتی(۷۳/۰)، دانش مدیریتی(۷۲/۰)، رعایت شعائر دینی(۸۸/۰) و مهارت مدیریتی(۹۱/۰) در زنان کمتر از حد متوسط است. بحث و نتیجه گیری: از مهم ترین مشکلات سازمان ها آن است که چه کسی باید مدیر باشد تا بتواند از اختیارات اداری و قدرت جلب همکاری دیگران با هم برخوردار شود و هنگامی که یک مرد و یک زن کاندیدای احراز پست مدیریت هستند این وزنه درکفه ترازوی مرد قرار می گیرد و موجب پیروزی او می شود. در نظام اسلامی، حقوق زن و مرد یکسان است. حق تحصیل، حق مالکیت، حق رای و به طور کلی در تمام جهاتی که مرد حق دارد زن هم حق دارد. با این وجود شاخص های ارتقاء زنان به پست های مدیریتی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیار پایین و زیر حد متوسط است.

کلیدواژه ها

Promotion, Women, Management position, Ministry of Health and Medical Education, ارتقاء, زنان, پست مدیریتی, وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.