شناسایی و جداسازی ژن کدکننده یک انتروسین از سویه های انتروکوکوس فاسیوم Enterococcus faecium ) ) جداسازی شده از شیره بلوط

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 26، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-26-5_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه فلامرزی منفرد

Dept of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran

فرهاد نظریان فیروزابادی

Dept of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran

احمد اسماعیلی

Dept of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran

چکیده

مقدمه: باکتری ­های اسیدلاکتیک(LAB)، گروهی از باکتری ­های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله­ ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموما به عنوان ارگانیسم­ های ایمن در نظر گرفته می ­شوند. این باکتری ­ها دارای توانایی تولید تغییرات مطلوب در طعم و بافت غذا می ­باشند. انتروکوک ­ها باکتری ­های اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضدمیکروبی(باکتریوسین­ ها) می ­باشند. مواد و روش ­ها: به­ منظور، شناسایی و جداسازی ژن­ کدکننده و پپتید مربوطه از سویه­ های انتروکوکوس فاسیوم شیره­ بلوط، یک مطالعه ­ای تجربی صورت گرفت. برای این منظور، استخراج DNA از باکتری انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB۹۵۰۲۱۷ صورت گرفت. واکنش PCR با استفاده از آغازگر­های هرز انجام گرفت و پس از خالص­ سازی محصول PCR، توالی سنجی صورت گرفت. آنالیزهای بیوانفورمانیکی صورت گرفت و توالی پروتئین مدل سازی شد. یافته ­های پژوهش: پس از انجام توالی ­یابی و مقایسه هم ردیفی، پپتیدی با ۳۶ اسیدآمینه و وزن مولکولی ۲۸/۴۶۵۸ دالتون شناسایی شد. میزان شباهت این پپتید با باکتریوسین ­های شناخته شده از ۱۰۰-۸۶ متغیر بود. پپتید شناسایی شده به شدت کاتیونی(۲/۲ در ۷pH=) بود. بحث و نتیجه گیری: انتروسین مربوط به انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB۹۵۰۲۱۷ دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتری ­های گرم مثبت و گرم منفی می ­باشد. بنا بر این این سویه از باکتری پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده به ­عنوان، نگه دارنده های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام دارد. به­ علاوه، جداسازی، همسانه­ سازی و بیان ژن کدکننده­ این پپتید در گیاهان زراعی ممکن است بتواند گیاهان را به بیماری­ های قارچی و میکروبی مقاوم کند.  

کلیدواژه ها

Enterococcus faecium, PCR, Bacteriocin, Entrocin A, انتروکوکوس فاسیوم, PCR, باکتریوسین, انتروسین A

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.