راهکارها و روش های رفع آلودگی خاک و پوشش های گیاهی در مناطق شهری پس از حوادث هسته ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF08_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی سعادتی

دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع و تحقیقات راهبرد ی

یوسف پورعشق

دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع و تحقیقات راهبردی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

چکیده

آلودگی رادیواکت یو کنترل نشده در اثر حوادث یا اقدامات تروریستی یک چالش منحصر به فرد در زمینه هستهای است. اهداف احتمالی مستلزم واکنش فوری رفع آلودگی یا برنامه کاهش برای محدود کردن تاثیراتاجتماعی و اقتصادی است. تا به امروز، تجربه رفع آلودگی خاک ها و پوشش های گیاه ی محدود به حوادثراکتور هسته ای است. همچنین تجربه استراتژی های کاهش آلودگی ناشی از آن در مناطق کلیدی پس از یکرویداد می باشد. در این بررسی، روش ها و داده های جمع آوری شده در سال های گذشته در زمینه آلودگیخاک و پوشش های گیاهی حاصل از حادثه هسته ای با تاکید بر روش های مناسب برای کاهش آلودگی ذکرشده است. برای این کار مقالات مربوطه را از پایگاه های اطلاعاتی Scopus ، PubMed و Web of Science انتخاب کردیم. در مجموع ۱۱۱ مقاله بازیابی شد و ۸ مقاله پس از حذف موارد تکرار ی و حذفمطالعات غیر مرتبط بررسی شد. تکنیک های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای حذف آلودگی هایخاک و پوشش های گیاه ی از محیط بعد از حوادث هسته ای استفاده شده است. برخی از اینها محدودیت هاییمانند هزینه، زمان و درگیر شدن مکانیکی دارند. امروزه روش های فیزیکی و شیمیایی بهترین راه حل برایحذف این دسته از آلودگی ها از خاک و پوشش های گیاه ی است. نوع روش مورد استفاده در یک سایت معینبه عوامل مختلفی از جمله فرایندهای طبیعی در محل آلوده، نوع خاک، نوع مواد شیمیایی و عمق محل آلودهبستگی دارد.

کلیدواژه ها

حوادث هسته ای، رفع آلودگی، خاک ، پوشش های گیاهی، مناطق شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.