توسعه پیوند سیاست خارجی از منظر اقتصاد مقاومتی و جهانی شدن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB09_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفوری جلیسه

گرووه مدیریت بازرگانی و مدیریت فناوری اطلاعاتی، دانشکده مدیریت اقتصاد حسابداری ، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

بدون تردید پیشرفت هر جامعه ای در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در درجه اول به رابطه وثیق آن کشور با سایر دول وابسته بوده و مهمترینعنصری که توانسته مقوم و ضامن پایداری این رابطه باشد، وجود یک استراتژی مناسب، مبتنی بر واقعیات اساسی داخل کشور و جهان خارج بوده است. در چند دهه اخیر، در ایران فقدان یک پارادایم حقیقی و دقیق در زمینه سیاست و دیپلماسی خارجی باعث آن گردیده است که منافع ملی درسطح جهانی متاثر ازرویه های متفاوت و بعضا متضاد گردد، که به تبع آن فرصت های بسیار سودمند از بین رفته است . این بررسی دو واقعیت مهم در داخل و خارج نظام اسلامی ایران یعنی اقتصاد مقاومتی و پدیده جهانی شدن یاجهانی سازی را مفروض اساسی گرفته است؛ و کوشیده نشان دهد که نه تنها هیچگونه تقابلی بین آنها وجود نداشته، بلکه به جهات عناصر مشترک ارتباطی که بین آنها برقراربوده است، میتوانسته مبنایی متقن برای سیاست خارجی و جهانی باشد؛ برای این منظور، مولفه های اثرگذار در توسعه سیاست جهانی واکاوی گردیده و از طریق مقایسه آن با مختصات اقتصاد مقاومتی، پیوند متقابل این دو، مورد تامل قرار گرفته است . فرضیه اصلی نوشته حاضر عبارت بود از : بین سیاست خارجی کارآمد و واقعیات داخل و خارج - الگوی اقتصاد مقاومتی و جهانی شدن - رابطه ی معنی دار برقرار است.این فرضیه خود مبتنی بر دو فرضیه فرعی بوده و آنها عبارتند از : بین سیاست خارجی کارآمد با اقتصاد مقاومتی رابطه ی معنی دار برقرار است و همین طور، بین سیاست خارجی با مفهوم جهانی شدن رابطهی معنی دار وجود دارد . نتیجه این بررسی - که به روش تبیینی بوده - نشان داد، درک پیوند متقابل اقتصاد مقاومتی با اقتصاد جهانی توانسته تاثیری معنی دار بر اتخاذ سیاست خارجی موثر داشته باشد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، سیاست جهانی، سیاست خارجی، جهانی شدن، اقتصاد جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.