تاثیر فضای مجازی اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی افراد و رضایت از رابطه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی،علوم اجتماعی،علوم تربیتی و آموزشی
- کد COI اختصاصی: ICPSE05_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
دانشجوی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
مردم بصورت معمول اطلاعاتی درمورد روابط خود را در صفحات اینستاگرام منتشر می کنند و این اطلاعات به منظور مقایسهی اجتماعی در روابط افراد دیگر استفاده می شوند. قرارگرفتن در معرض پروفایل دوستان یا آشنایان در اینستاگرام می تواند برخود فرد یا رابطه ی او تاثیر بگذارد و اینگونه افراد روابط را تقسیر می کنند. نمونه ی آماری پژوهش حاضر ۱۲ نفر از افراد متاهلبه روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تقسیم شدند. این مطالعه با استفاده از دو پروفایل ساختگی دراینستاگرام با استفاده از عکس های یک زوج جوان، جذاب و دگرجنس گرا که در اوایل ۲۰ سالگی بودند، انجام شد و کیفیتروابط بصورت مثبت و منفی دستکاری شد. مشارکت کنندگان درمعرض یک نمایه که معادل اینستاگرام آشنایان بود، قرارگرفتند.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل، MANOVA و همبستگی توسط SPSS-۲۶ استفاده شد. نتایج نشان دادبین رضایت افراد از رابطه در صفحات مجازی تفاوت معنی داری وجود دارد (p< .۰۵ ) همچنین تاثیرات فضای مجازی بر سه بعدRSCI ۳ (تفسیر مقایسه اجتماعی روابط) معنی دار بود (p< .۰۵).کلیدواژه ها
اینستاگرام، تفسیر مقایسه ی اجتماعی روابط، مقایسه ی اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین روابط انسانی استاد با خودکارامدی و بهزیستی تحصیلی دانشجویان دانشگاه کار الوند در یک سال اخیر
- بررسی اهمیت بکارگیری تکنولوژی در آموزش دوره ابتدایی
- روانشناسی شخصیت و به کارگیری نتایج آزمون های شخصیت شناسی در حوزه ی تعلیم و تربیت
- ارزیابی تاثیر الگوریتم های هوشمند بر بهبود خدمات مشاوره ای در مدارس
- پیشگیری از گرایش به خشونت باتوجه به نقش دین و دین داری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.