نقش و جایگاه مدیریت دانش در بین معلمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ایده های کاربردی در علوم تربیتی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPCS01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمددانش خسرویان

دانشجوی کارشناسی گروه علوم تربیتی،دانشگاه ازاداسلامی،واحداصفهان(خوراسگان)اصفهان،ایران

چکیده

هدف ازانجام این مقاله نقش وجایگاه مدیریت دانش دربین معلمان می باشد.که بااستفاده ازمنابع کتابخانه ای وبه روش توصیفی وتحلیلی به نگارش درامده است.درابتدابه مفهوم مدیریت دانش،هرم دانش،انواع دانش سازمانی ،دانش اشکار،دانش ضمنی،زیرساخت های مدیریت دانش،ابعادمدیریت دانش،کسب دانش،خلق دانش،ثبت دانش،انتقال دانش،تسهیم دانش،کاربست دانش،انواع مدل های مدیریت دانش،پیشینه تحقیقی،موردبحث قرار گرفته است. امروزه، در عصر پیشرفت شتابان دانش و فناوری که سیمای مدارس به کلی در حال تغییر است، بر خورداری معلمان از دانش،اطلاعات، فنون، اصول و راهبرد های آموزشی به تنهایی کافی نیست؛ بلکه سازماندهی ، به کار گیری و استفاده ی به هنگام و بجا از اطلاعات در محیط های آموزشی امری ضروری و الزام آور است . به عبارت علمی تر، مدیریت دانش و آموزش را می توان از مبادی رشد جنبش نرم افزاری و تولید دانش در مدارس در قرن اطلاعات به شمار آورد؛ مدیریتی که سازماندهی، بازیابی، انتقال و نشر دانش را از مدارس آغاز می کند، سرمایه ی عقلانی دانش آموزان را با ایجاد انگیزه های راهبردی به کار می گیرد و به چرخه ی حیات دانش که یادگیری سازمانی را بنیان می نهد در جامعه سرعت می بخشد . لذا مدارس به عنوان یک رده ی صفی در ساختار آموزش و پرورش کشور از سرمایه انسانی عظیمی به نام معلم برخوردارند تاثیرات و چالش های تحویل برنامه آموزشی و ظهور سریع دانش منتج از اصلاح برنامه آموزشی باعث شده است ضرورت توسعه شایستگی های یادگیری معلمان هنگام بکارگیری برنامه آموزشی جدید دو چندان شود دربرخورد با این مساله مدارس به دنبال ارتقای ظرفیت یادگیری مداری برای مدیریت و پردازش اطلاعات و دانش جدید هستند چرا که دانش یک منبع عمومی ازشرایط انسانی است و بطور نزدیکی با فرایند یادگیری مرتبط است این مقاله به بررسی این رابطه و نقش مدیریت دانش دربهبود عملکرد یادگیری معلم و یادگیری سازمانی و نهایتا ارتقای ظرفیت و توانمندی مدارس دولتی می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.