بررسی روش های نوین تدریس در بین معلمان در مقطع ابتدایی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی مطالعات برنامه درسی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CCSA01_253
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 230
نویسندگان
عضو هیات علمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دبیر آموزش و پرورش استان کرمان، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده
یکی از نشانه های نظام آموزشی مناسب، استفاده از روش های موثر تدریس است. شیوه تدریس به دودسته سنتی و نوین تقسیم می شود؛ یکی از مشکلات استفاده بیش ازحد معلمان از روش های تدریس سنتی و غیرفعال است. چراکه هدف عمده این روش ها انتقال معلومات به دانش آموزان است و دانش آموزان، مشارکتی در جریان تدریس ندارند. اما در روش های نوین آموزشی یادگیری به عهده دانش آموزان است و آنان در مرکز فعالیت های کلاسی قرار دارند. ویژگی هایی که در روش نوین وجود دارد از قبیل واکنش ذهن معلم، ویژگی طرفین، روند پیشرفت درسی و کسب اطلاعات توسط زبان آموز در این حوزه سنتی زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. در سال های اخیر استفاده از روش های نوین تدریس در حال گسترش است. هدف پژوهش، بررسی روش های نوین تدریس در بین معلمان در مقطع ابتدایی، می باشد. روش تحقیق، توصیفی –تحلیلی می باشد. تحقیق حاضر با روش کتابخانه ای، مروری بر روش های نوین تدریس در بین معلمان دارد. بنابراین، از شیوه های نوین آموزشی می توان به روش های یادگیری اکتشافی، چرخه یادگیری، نقشه مفهومی، بارش مغزی، ایفای نقش، یادداشت برداری، تفسیر، ترتیب و توالی اشاره کرد که به توضیح و بررسی این روش ها پرداخته شده است. برخی از این روش ها تنها با شرایط خاص قابل اجرا هستند اما بعضی دیگر در همه کلاس ها قابل اجرا هستند. بنابراین با استفاده از این روش ها می توان تحولی در نظام تدریسی معلمان دوره ابتدایی ایجاد کرد که همراه با تنوع کلاسی، درگیر کردن و افزایش قدرت تحلیل دانش آموزان همراه است.کلیدواژه ها
روش تدریس نوین، مقطع ابتدایی، معلمان، دانش آموزان.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.