اثربخشی تقویت رشد زبان بر کاهش نارساخوانی دانش آموزان نارساخوان ابتدایی شهر کرمان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی مطالعات برنامه درسی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CCSA01_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 342
نویسندگان
استادیار، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
استادیار، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
کارمند آموزش و پرورش، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده
هدف این مطالعه تاثیر تقویت مهارتهای رشد زبان بر بهبود نارساخوانی دانش آموزان نارساخوان شهر کرمان بود. روش تحقیق حاضر نیمه آزمایشی با طرح چندگروهی پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش آموزان نارساخوان شهر کرمان در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۹۸ که به مرکز مشاوره مراجعه می کردند، بودند که ۳۰ نفر به طور تصادفی انتخاب و در یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار داده شدند، سپس مداخلات آموزشی تقویت رشد زبان برای گروه های آزمایشی طی ۱۲ جلسه ۴۵ دقیقه ای اجرا گردید. از هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون بعمل آمد. در این تحقیق، متناسب با متغیرهای مورد مطالعه و نوع داده های جمع آوری شده، به منظور توصیف آنان از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی و توزیع نمره ها استفاده شد. در مرحله تحلیل آماری، با توجه به ماهیت مقیاس اندازه گیری که از نوع فاصله ای است و فرضیه های تحقیق برای تحلیل داده ها حسب مورد از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد به جزء مولفه تولید و خواندن حروف الفباء، در مولفه های واج شناسی، رمزگشایی و شناخت کلمه، بهبود بلاغت و روانی کلام، بهبود درک مطلب ، و بهبود دستخط و املاء نویسی، روشهای تقویت رشد زبان موثر بوده است. به طور کلی نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر نشانگر اثربخشی تقویت رشد زبان در کودکان نارساخوان می باشد و می توان از مطالب مطرح شده، در بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان مبتلا به نارساخوانی بهره گرفت.کلیدواژه ها
کاهش نارساخوانی، تقویت رشد زبان، ناتوانی یادگیری.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.