پدیدارشناسی تجربه های یادگیری دانش آموزان دوره متوسطه دوم با تاکید بر ابعاد ذهن گاردنر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی مطالعات برنامه درسی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CCSA01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین احمدی

دانشیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

شیدا نصرالهی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

چکیده

در جامعه ی امروزی با توسعه ی فناوری نوین، علم به گونه ای برق آسا دامنه های خود را گسترش داده است و دگرگونی های فزاینده ای در ابعاد مختلف زندگی انسان ایجاد کرده است ازاین رو دانش آموزان نیازمند دستیابی به مهارتهای ذهنی هستند. با توجه به اینکه تعلیم و تربیت نقش اساسی و مهم در پرورش این مهارتها دارد، نظامهای آموزشی بایستی ضمن نگاهی وسیع، دقیق و پربار به آینده برای پرورش ذهن و مهارتهای فکری نسل نوجوان برنامه ریزی کنند. لذا هدف پژوهش حاضر تحلیل تجربه های یادگیری دانش آموزان دوره متوسطه دوم با تاکید بر ابعاد ذهن گاردنر است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحقیق پدیدارشناسی صورت گرفته و ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختاریافته بوده است. بهمنظور دستیابی به داده های موردنظر، تعداد ۱۰ نفر از دانش آموزان دوره متوسطه دوم شاخه ی نظری با روش نمونه گیری هدفمند انتخابشده و درنهایت یافته های پژوهش با استفاده از روش کلایزی تجزیه وتحلیل شدند، پس از بررسی تجربه های آموزشی دانش آموزان دوره متوسطه دوم، برای پاسخ به سوال پژوهش ابتدا ۲۹ کدباز و سپس بعد از ادغام و همپوشانی ۱۳ کد محوری حاصل شد. نتایج این پژوهش گویای این است که در آموزش دوره متوسطه، به ترتیب به شکلگیری بعد ذهنی نظام مند، احترام گذار، اخلاقی، خلاق و ترکیبکننده اهتمام می ورزند، درحالیکه برای گذر از چالشهای هزاره سوم باید دست و مغز دانش آموزان با یکدیگر تربیت شود که همسو با ابعاد پنجگانه ذهن گاردنر میباشد.

کلیدواژه ها

تجربه های یادگیری، دوره متوسطه دوم، مهارتهای ذهنی، ابعاد ذهن گاردنر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.