عوامل موثر تحت کنترل مدیریت بر سودآوری عملکرد مالی مدیریت شعب بانک نمونه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا منفرد

کارشناسی ارشد، حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات،تهران،ایران

چکیده

افزایش سودآوری یکی از اهداف اصلی و مهم واحدهای اقتصادی است؛ شناسایی عوامل تاثیرگذار بر سودآوری می تواندمدیران مالی را در شناخت بهتر از واحد اقتصادی کمک کند. عوامل سودآوری بانک ها به دو عامل تحت کنترلمدیریت (داخلی) و خارج از کنترل مدیریت (خارجی) تقسیم بندی می شود.در این تحقیق به اهم عوامل موثر تحت کنترل مدیریت بر سودآوری تاکید شده است و مورد مطالعه، مدیریت شعب بانکنمونه می باشد که برای سال های ۱۳۹۵-۱۳۹۹ به مدت پنج سال، که ۳۰ مدیریت شعب مورد مطالعه قرار گرفته است. داده ها و اطلاعات تحقیق از طریق کتابخانه ای و مصاحبه گردآوری شده است؛ در این تحقیق شش عامل حجم سپرده، مدیریتتسهیلات، مدیریت نقدینگی، ریسک اعتباری، مدیریت هزینه و تعادل بین منابع و مصارف بعنوان متغیر مستقل و بازدهدارایی ها (ROA) بعنوان متغیر وابسته تلقی گردیده که میزان تاثیرگذاری و معنی داری عوامل شش گانه بر سودآوری موردآزمون قرار گرفته است؛ روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از: آزمون فرضیه ها، آزمون دوربین واتسون، آمارهکولموگروف- اسمیرنف (K-S)، آزمون فیشر، همبستگی پیرسون، تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون که با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۰ می باشد.نتایج این تحقیق حاکی از آن است که بین همه متغیرهای مستقل (به جز متغیر مدیریت تسهیلات) با سودآوری، همبستگیمعناداری وجود دارد که متغیرهای مدیریت نقدینگی و تعادل بین منابع و مصارف رابطه مستقیم و متغیرهای حجم سپرده،ریسک اعتباری و مدیریت هزینه رابطه معکوس با سودآوری دارند. باتوجه به مدل رگرسیون خطی مطرح شده در تحقیق بادو متغیر مدیریت هزینه و مدیریت تسهیلات می توان تا میزان ۸۴/۴ درصد سودآوری را پیش بینی نمود.

کلیدواژه ها

سودآوری، تحت کنترل مدیریت، سپرده، تسهیلات، مدیریت نقدینگی، مصارف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.