تاثیر اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) بر عملکرد غشا زئولیتی در پیل سوختی میکروبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF08_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا جعفرآقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی صنعتی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

موج خالقی

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

امروزه در پیل های سوختی میکروبی، ساخت غشاهایی ارزان قیمت با کارایی بالاتر در مقیاس های بزرگ و صنعتی، به عنوان یه مسئله مهم مطرح میشود. از طرف دیگر مشخص شده است که استفاده از واسطه های شیمیایی مختلف نیز میتواند کارآیی پیل را بالا ببرد. بنابراین در این مطالعه، تاثیر EDTA در عملکرد پیل سوختی میکروبی با غشا زئولیتی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از سلول سوختی میکروبی دو محفظه ای از جنس پلکسی گلاس استفاده گردید . محفظه آند بی هوازی و کاتد هوازی توسط یک غشای سرامیکی حاوی % ۱۵ زئولیت از یکدیگر جدا شدند. الکترودهای استفاده شده در آند و کاتد از جنس پارچه کربنی بوده و از سیم های مسی به عنوان جمع کننده جریان استفاده شد. علاوه بر آن از واسطه الکترونی اتیلن دی آمین تترا استیک اسید ( EDTA) به عنوان گیرنده الکترون در محفظه کاتد استفاده شد. نتایج نشان دادند که استفاده از EDTA ، موجب افزایش عملکرد بهتر پیل در مقایسه با اکسیژن به عنوان گیرنده الکترون گردید. به طوریکه ولتاژ مدار باز در حضور EDTA و O۲ به ترتیب برابر ۳۹۹، ۲۲۲ میلی ولت بود. بیشتربن دانسیته جریان الکتریکی برای EDTA به ترتیب /۲۲،۰ (میلی آمپر در سانتی متر مربع) و برای O۲ به ترتیب ) ۰/۱۳ میلی آمپر بر سانتی متر مربع) به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده مشخص گردید که حضور EDTA باعث افزایش ۲۰ درصدی عملکرد پیل سوختی میکروبی شد.

کلیدواژه ها

سلول سوخت میکروبی، غشای زئولیتی، واسطه های الکترونی، EDTA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.