بررسی استفاده از بی مهره های دریایی(دوکفه ای ها) به عنوان شاخص های آلودگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF08_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارش شکوری

دانشگاه دریانوردی چابهار

عاطفه رئیسی

دانشگاه دریانوردی چابهار

چکیده

موجودات دوکفه ای بدون شک بهترین شاخص برای تشخیص سلامت محیط هستند. آنها بر روی یا درون رسوبات زندگی می کنند و مستقیما در معرض آلاینده های تجمع یافته در رسوبات قرار می گیرند و به دلیل نحوه زندگی شان قدرت فرار از شرایط نامناسب محیطی را ندارند. دوکفه ای بخش مهمی از پو شش جانوری ب ستر دریا را ت شکیل میدهند. این موجودات اکثرا ساکن و غیر مهاجر ه ستند، در نتیجه با مطالعه تغییرات ساختار جمعیتی و تنوع آنها می توان به عنوان شاخص هایی جهت پایش اثرات آلودگی و بحران های زیست محیطی اکوسیستم های آبی استفاده کرد. دوکفه ای ها عمدتا به عنوان شاخص کیفیت آب به کار برده می شوند و به انواع استرسهای زیست محیطی پاسخ می دهند و تغییرات شرایط زیست محیطی را در طول زمان منعکس می کنند. در هر اکوسیستم آبی دوکفه ای ها به لحاظ تولید مواد آلی جزء ذخایر مهم و با ارزش به شمار می روند و سایر موجودات ضمن وابستگی به یکدیگر در زنجیره غذایی به طور مستقیم یا غیر مستقیم به دوکفه ای وابسته اند، بنابراین شناخت آنها در هر منبع آبی از این لحاظ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شواهد قوی وجود دارد که ترکیب دوکفه ای ها در نواحی ساحلی شاخص بیولوژیک حساس تری از تخریب کیفیت رسوبات است.

کلیدواژه ها

بی مهرگان، بستر دریا، دوکفه ای ها، شاخص آلودگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.